GARDERMOEN: — Jeg følte veldig på ansvaret med å skulle representere en landsdel og et parti. Det er ikke noe man tar lett på, sier Benestad.

Men etter å ha følt tryggheten i at partiet ville ha henne, og ikke minst at en slik jobb lar seg kombinere med et familieliv, sa hun ja.

Det skjedde etter at den opprinnelige 2. plass-kandidaten Espen Saga måtte trekke seg fra plassen på grunn av sykdom i familien.

Politikk i tre dager

Fædrelandsvennen møter Benestad på hennes andre landsmøte i Høyre. Hun beskriver det som fantastisk å snakke politikk i tre dager.

— Her føler meg absolutt hjemme, smiler hun.

Benestad er fra Kristiansand, er gift, og har to barn på 21 og 24 år. For tiden jobber hun som administrerende direktør i Cappelen Damm Høyskoleforlaget i Kristiansand.

Fersk i politikken

Hun er fersk i politikken ettersom hun kom inn i bystyret i 2011. Hun sitter i formannskapet og kommunalutvalget. Og nå bærer det altså rett inn i rikspolitikken.

— Jeg gleder meg til å gi mitt innenfor felt jeg brenner for, som utdanning og næringsliv, sier Benestad, som ikke har noe ønske om hvilken komité hun skal havne i.

Hun sier hun vil jobbe hardt for å få til en aktiv agderbenk der partiene jobber på tvers. Benestad mener det er nok av saker som krever et slikt samarbeid, som vei, vilkårene til universitet og et bedre politivesen.

Mest glede

— Hva gruer du deg til?

— Vet du, det har jeg ikke kjent på. Her er det mest glede. Men husk at jeg først skal velges inn, sier Benestad, som skal gjennom en lang valgkamp. En ting er stands på Markens og rundt om i fylket. Men vel så viktig er det at hun skal banke på dør etter dør.

— Da får jeg rett fra hjertet hva folk brenner for, sier 56-åringen, som beskriver seg selv som "slitesterk".

— Med det mener jeg at jeg skal klare å stå løpet ut i de ulike sakene på Stortinget. Det tar lang tid å få satt ut i livet ideer, tanker og vedtak. Der nytter det ikke å være utålmodig, sier Norunn Tveiten Benestad.