VENNESLA: Fra bingolokalet borttok han omkring 50.000 kroner i kontanter. Nå er kristiansanderen dømt til seks måneders fengsel for de to grove innbruddene.

Det første brekket ble gjennomført natt til 10. september i fjor da 23-åringen sammen med andre banet seg veg inn i Europris i Sentrumsvegen ved å knuse et vindu. Fra stedet stjal banden en safe som viste seg å inneholde omkring 90.000 kroner.

Tilsto innbruddene

Det neste tyveriet skjedde 3. desember i fjor i Torsbyveien i Vennesla sentrum. Klokken 23 om kvelden tok han seg inn i bygget ved å dra opp et vindu. Fra Bingo Sør ble det stjålet penger for omkring 50.000 kroner. I retten kom det fram at begge innbruddene skjedde i fellesskap med andre.

I retten ga mannen en uforbeholden tilståelse. Innrømmelsen kom allerede i det første avhøret og ble vektlagt i formildende retning av retten. På grunn av erkjennelsen har politiet sluppet å bruke store ressurser på å oppklare saken.

23-åringen er straffedømt fem ganger tidligere i hovedsak for vinningsforbrytelser. Han er også bøtelagt en rekke ganger.

Brøt soningen

Innbruddene i Vennesla skjedde i prøveperioden etter siste domfellelse. Mannen ble i oktober i fjor dømt til 118 timers samfunnsstraff i Aust-Agder tingrett. Soningen ble imidlertid avbrutt av kriminalomsorgen da tiltalte ikke møtte til innkallinger. Han hadde sonet kun 22 timer av straffen.

At innbruddene skjedde i prøvetiden ble vaktlagt i skjerpende retning.

— Retten finner ikke at det er rom for en ny samfunnsstraffdom i dette tilfellet, skriver tingrettsdommer Lillian Skranefjell i dommen fra Kristiansand tingrett.

Påtalemyndigheten ba om at mannen skulle bli dømt til 80 dagers ubetinget fengsel som en fellesstraff med saken i Aust-Agder tingrett som ikke var ferdig sonet. Retten mente imidlertid at seks måneder var en passende straff. I tillegg må han betale 59.000 kroner i erstatning til Bingo Sør.