KRISTIANSAND: Gimlebadet skulle være en midlertidig løsning inntil Aquarama var ferdig bygget. Nå vil idrettsrådet beholde det.

— På Gimle har vi i dag Norges største utendørsanlegg med ni sandvolleyballbaner. Plasthallen kan gi plass til tre innendørs baner. Det blir helt unikt i Norge, det er ingen andre som har flere enn tre innendørs baner, sier Geir Thorstensen, daglig leder idrettsrådet

Han har vært i møte med kommunen for å få de til å kjøpe ut plasthallen, men har fått beskjed om at det kan bli vanskelig.

Nå satser idrettsmiljøet på at de gjennom et spleiselag kan få beholde Gimlebadet.

Til bystyret

Idrettsrådet får støtte fra Frode Fredriksen i Kristiansand Arbeiderparti. Han vil ta saken opp i bystyret som en interpellasjon til ordfører Arvid Grundekjøn.

— Vi vil være en pådriver for folkehelsen og for gode vilkår for idretten. Derfor burde vi gjøre denne investeringen for å kunne bruke Gimlebadet framover, sier Frode Fredriksen.

Han er heller ikke fremmed for å fortsette og bruke det som svømmehall.

— Svømmeklubben har også vært på banen for å kunne beholde det som svømmebasseng. Men det er flere som har vist interesse for det, og jeg er spent på å se hva det kan brukes til, sier Fredriksen.

Ikke prioritert

Geir Thorstensen mener det vil koste rundt 1,5 millioner å etablere en innendørs sandvolleyballbane. Ifølge Thorstensen har andre innendørs sandvolleybaner kostet rundt 30 millioner.

Ordfører Arvid Grundekjøn ser ikke for seg at kommunen punger ut for alt dette.

— Min umiddelbare tanke, er at det er naturlig å se på et samarbeid med Katta, Gimle og Universitet, sier Grundekjøn.

Bystyret har allerede bestemt seg for å satse på idrettsanlegg andre steder i byen.

— Vi har ikke dette som en prioritert budsjettpost. Vi har haller i Tveit og Randesund som skal realiseres, så dette vil konkurrere med andre prosjekter.