KRISTIANSAND: — Dette er en skandale. Det holder ikke i 2013. Hvis man ikke finner en bedre ordning enn dette, må de ansvarlige finne seg noe annet å gjøre, sier Vidar Kleppe (Dem), leder for kontrollutvalget i Kristiansand kommune.

Han snakker om bommen i Oddernestunnelen, som gikk ned for telling i én time og 16 minutter torsdag, på grunn av en teknisk feil. Elektrikeren som til slutt åpnet bommen manuelt, ble tilkalt fra Arendal.

— Har sviktet

— Statens vegvesen har sviktet i dette tilfellet, når de har en ordning som gjør at det blir stans i én time og 16 minutter, sier Kleppe.

Vidar Kleppe. Foto: Tormod Flem Vegge

— Dette skjedde i påska, og det var lite trafikk. Men tenk om dette hadde skjedd i rushtida, fortsetter politikeren.

Bør ta 10-15 minutter

Kleppe mener at det bør etableres en beredskap som har tilhold i Kristiansand, slik at man kan rykke raskt ut når sårbare systemer svikter.

— Det må opprettes en beredskap som kan ta hånd om disse systemene raskere. Hvis det oppstår en teknisk feil, skal det ikke stå på at vi mangler en god nok beredskap. En elektriker bør være på plass i løpet 10-15-minutter, mener han.

— Hvis dette ikke blir ordnet opp i, vil jeg ta saken opp i fylkestinget, men jeg har troen på at det finnes en løsning på dette, sier Kleppe.

Vil gjennomgå rutinene

Fredag fortalte Jan Øyvind Pedersen, senioringeniør i Statens vegvesen, at en entreprenørene på E 18 har én time utrykningstid, og at det har vært slik de siste ti årene.

Johan Mjaaland, avdelingsdirektør i Statens vegvesen og leder for veiavdelingen i Vest-Agder, sier at veivesenet skal gjennomgå rutinene etter påske.

— Jeg tror vi skal ta en gjennomgang av denne saken til uka. Da er fagfolkene på plass, og vi har mulighet til å vurdere konsekvenser og kostnader i forbindelse med beredskapsordningen, sier Mjaaland til Fædrelandsvennen.