SØGNE: — Utviklingen av Høllen er et tema som river i følelsene til og engasjerer mange av Søgnes innbyggere, tror Bernt Ludvig Daland, som representerer Frp i kommunestyret.

Høllen brygge og restaurant stenger dørene fra 1. september. Det er en av grunnene til at Frp ønsker debatt om det populære området.

Fremskrittspartiet med Daland i spissen har dratt fram en gammel skisse partiet brukte i valgkampen 2011. Den inneholder blant annet en ny marina, nye leiligheter der Høllen brygge og restaurant ligger, en lang gjestebrygge, endret strandlinje og nye anlegg.

— Det er ingen endelig plan, men den inneholder viktige elementer. Vi må se hva som er realistisk mulig å gjøre, men jeg mener vi skal være ambisiøse, sier Daland.

- Må få gjestehavn

GJESTEHAVNA. Alle fire tror det absolutt er mulig å bedre forholdene for båtturister i området. Foto: Tore-Andre Baardsen

— Vi ønsker å skape en bred debatt om Høllen. Mange båtfolk kan ikke legge til helt inne i Høllen fordi det aldri er plass i den lille gjestehavna vi har. Vi må vurdere om vi skal flytte på småbåthavnen, for å fåplass til en ny gjestehavnog fikse opp fasilitetene på land, slik at vi får flere båtfolk til Høllen, sier Daland.Venstre er et av partiene som mener noe bør gjøres i Høllen.

— Vi ønsker ikke å rasere Høllen, men jeg synes det er spennende å debattere en utvikling. Vi synes det er altfor mange parkeringsplasser, man bør kanskje utnytte disse verdifulle sjøområdene på en bedre måte til næringsutvikling, sier kommunestyrerepresentant for Venstre, Arild Berge.

KrF skeptiske

KrF var i mot forslaget Frp la fram under valgkampen i 2011. De er fortsatt skeptiske til å endre noe i Høllen og mener det er mange hensyn å ta.

— Vi ønsker en debatt velkommen, men vi ser store problemer på grunn av elven og mange miljøhensyn å ta. Høllen er allerede ei perle, så vi er skeptiske, sier kommunestyrerepresentant fra KrF, Torfinn Kleivset.

Daland er enig i at Høllen allerede er ei perle, men mener potensialet iområdet ikke er utnyttet godt nok.

— Høllen må gjøres mer attraktiv for næringsliv, turisme og lokalbefolkningen, spesielt etter at restauranten må stenge dørene. Vi må tiltrekke oss næringslivsprofiler, og ønsker oss en restaurant lenger ut i Høllen, sier Daland.

Utarbeider reguleringsplan

Høyre vil at det utarbeides en ny reguleringsplan, men vil ikke ta stilling til hva som skal gjøres i Høllen før den er klar.

— Vi var i mot skissen til Frp da den ble lansert, men jobber med å få en ny reguleringsplan utarbeidet, så vi er åpen for en debatt. Vi vil derimot ha alt kvalitetssikret før vi tar stilling, sier kommunestyrerepresentant og varaordfører fra Høyre, Helge Andersen.

Også Arbeiderpartiet stiller seg foreløpig nøytral til hva som bør skje i Høllen,

— Dette er et tema som har ligget og ventet i mange år. Kanskje er det på tide å ta debatten nå. Det er et sårbart område i forhold til beboerne, stranda og elven. Høllen betyr mye for mange og mye av Søgnes identitet ligger her, sier kommunestyrerepresentant fra Ap, Solveig Kjelland Larsen.