FARSUND: — Uten rask legehjelp kunne jeg ha mistet livet, sier Malin Gaupeland (17) fra Vanse til lister24.no.

Hun står fram i lokalavisa som en av de to jentene som i helga ble dopet ned med GHB i Farsund.

— Jeg synes det er skremmende. Jeg tør ikke gå ut på byen eller gå på fester. Jeg holder meg nå for det meste hjemme, men får god støtte fra familien og venner, sier Gaupeland til Fædrelandsvennen.

Tok imot vannflaske

Ifølge Gaupeland tok hun imot en vannflaske fra en venn på en hjemmefest utenfor Farsund.

— De sa at det var vann, så det stolte jeg på. Plutselig ble jeg veldig svimmel og jeg klarte ikke å kontrollere meg selv. Jeg klarte ikke å ta på meg skoene eller ytterklærne. Hver gang jeg skulle løfte hånden bare rista den. Jeg hadde ingen krefter og jeg klarte ikke løfte noen ting, forteller hun til lister24.no.

Til Fædrelandsvennen sier hun at vannet ikke smakte unormalt. De var bare tre personer på festen og hun kjente den ene personen bedre enn den andre.

- Var døden nær

Gaupeland fikk til slutt kontaktet bestemoren som fikk hentet henne. Da hun satte seg i bilen besvimte hun.

- De sa på sykehuset at hvis jeg ikke hadde klart å ringe bestemor, kommet meg vekk og blitt kjørt på sykehuset, så hadde jeg trolig ikke overlevd. Jeg var nær døden. Det var faktisk en overdose, forteller hun til Lister24.

Vil advare andre

Hun har anmeldt saken til politiet og advarer overfor Fædrelandsvennen andre å ta imot drikke på fester.

— Jeg unner ingen andre å gå gjennom denne opplevelsen, sier hun.

Gaupeland var til avhør hos politiet onsdag og de har fortalt henne at de tar saken alvorlig.

— Dette er en sak vi prioriterer. Vi har ikke hatt tilsvarende hendelser før, sier Farsund-lensmann Kåre Unhammer til Fædrelandsvennen. Han opplyser at politiet fortsatt ikke har avhørt de mistenkte i saken.

Sluttet å puste

Det finnes ingen konkret motgift mot GHB og overdoser kan bli fatale. Også den andre jenta som fikk GHB-overdose i Farsund i helga var døden nær.

- De ga meg motgift, men den virket ikke umiddelbart. Da var jeg helt blå på leppene og helt kald i kroppen. De sendte meg da raskt videre til sykehuset. Da hadde jeg sluttet å puste, forteller jenta til Lister24.

- Skremmende og mistenkelig

Også hun kom helskinnet gjennom overdosen, men sliter ifølge avisa fortsatt med søvnproblemer og hodepine.

— Jeg synes det er skremmende og veldig mistenkelig at vi er to som opplevde dette nesten samtidig, men på to forskjellige steder, sier Malin Gaupeland.