Selv om rushtrafikken ikke har gått ned som avtalt, vil fylkesordføreren ha 60 belønningsmillioner. — Vi har nådd målene og fortjener full utbetaling, sier fylkesordfører Terje Damman . Dermed avviser han samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppas krav om innføring av rushtidsavgift eller andre nye trafikkreduserende tiltak.

— Vi mener vi har oppfylt avtalen. Det er vanskelig å svare mer nøyaktig på hennes krav, så lenge vi ikke har fått det mer detaljert enn det vi har sett i avisene og i brev, sier Damman.

Statsråd Magnhild Meltveit Kleppa ønsker ikke å kommentere rapporten før den er sendt til departementet.

Rushtrafikken har gått ned med 1,1 prosent, ikke 5 prosent, som var kravet i avtalen om belønningsmillionene. Tallene kommer frem i rapporten Areal- og transportplansamarbeidet i Knutepunkt Sørlandet sender til Samferdselsdepartementet neste uke.

Men fordi befolkningsveksten har vært stor de siste årene, mener man 1,1 prosent er nok.

— Det sier seg selv at vi må ta høyde for den store befolkningsveksten. Og da beregner vi at rushtrafikken er redusert med 4,9 prosent, sier fylkesordfører Terje Damman.

Ifølge ham er den totale personbiltrafikken redusert med 2,4 prosent fra 2010 til 2011. Tar man med 2009-tall er reduksjonen 1,4 prosent.

— Dette bør være godt nok. Vi har planlagt og gjennomført tiltak i så stort omfang i tråd med hovedmålene, at det tilsier full utbetaling av belønningsmidler, sier Damman.