AGDER: — Det er lenge siden vi har hatt så mange husbranner og oppdrag for øvrig, opplyser alarmsentraloperatør ved 110-sentralen i Agder, Kjell Knarvik, til Fædrelandsvennen søndag formiddag.

I løpet av det siste døgnet har brannvesenet vært ute på 33 oppdrag i de to Agder-fylkene.

— Normalen ligger på 12-15 per døgn. På nyttårsaften kan det fort ende på rundt 30 oppdrag, opplyser Knarvik.

Trengte ekstra bemanning

Han betegner det siste døgnet som meget hektisk, og forteller at en ekstra alarmsentraloperatør har vært kalt inn i løpet av natten:

— Det er ikke ofte at vi gjør det. Normalt har vi en som kanskje jobber noen timer ekstra på nyttårsaften.

Ved siden av husbrannene har brannvesenet vært ute på oppdrag knyttet til vannlekkasjer, innbruddsalarmer, falske alarmer og annet.

— Noen av oppdragene kan definitivt knyttes til det heftige været med lyn og torden i natt. Vi hadde blant annet en krattbrann i Flekkefjord for noen timer siden. Av husbrannene er det et par av tilfellene som nok kan skyldes lynnedslag, men her er det politiet som må gi et endelig svar, påpeker Knarvik.

Mange branner på Agder

Natt til søndag har det vært brann flere steder på Sørlandet. Husbrannen i Marnardal var den første, den neste var en husbrann på Fidjetoppen i Kristiansandsom ble meldt inn klokka 01.02. Så fulgte en brann på Ramsland i Lindesnes klokka 01.49, en brann i en transformator i Mandal klokka 02.37, et branntilløp ved Jørgenstad i Lindesnes klokka 03.23 der huseier klarte slukke selv og endelig en brann i Gråsteinsveien i Flekkefjord klokka 04.25. Lørdag formiddag måtte en mann i 70-årene til sykehus etter en garasjebrann på Slettheia.