GIKK RUNDT: Padleren, en ung mann, gikk rundt med denne kajakken fredag ettermiddag. Han tippet rundt helt på tuppen av Odderøya og ble plukket opp av en forbipasserende seilbåt. Foto: Tormod Flem Vegge
GIKK BRA: følge ambulansepersonell på stedet, hadde ikke padleren behov for medisinsk behandling etter å ha havnet i det sju grader kalde vannet. Mannskap på seilbåten helt til venstre på bildet, ytterst på kaia, reddet padleren. Til høyre ligger redningsskøyta Kaptein Egil J. Nygård. Foto: Tormod Flem Vegge

Se flere bilder øverst i artikkelen!

KRISTIANSAND: — Vi var på vei fra Grimstad til Mandal, da vi oppdaget noe som blinket ute i havet, helt på kanten av Odderøya, forteller Morten Knutsen.

Knutsen og Roy Gnananandan hadde hentet en seilbåt i Grimstad, og var om bord i denne, da de oppdaget et objekt i havet.

— Det tok nesten ett minutt før vi forsto at det lå en kajakk i vannet, sier Knutsen.

— Så hørte vi et rop, fortsetter han.

Forkommen padler

De to i seilbåten oppdaget da en ung mann i havet, ved siden av en kajakk.

— Vi forsøkte å fiske ham opp av havet, men strømmen var så sterk at han drev fra oss. Vi måtte rygge, før vi fikk tak i ham, forteller Knutsen.

Mannen skal ha vært så forkommen at han ikke klarte å løsne karabinkroken han var festet i kajakken med. Han skal ikke ha hatt på seg tørrdrakt under padlerturen.

Saken fortsetter under bildet!

PÅ VEI INN MED PADLER: Her kommer seilbåten inn med padleren. Ambulanse venter i Kristiansand småbåthavn. Foto: Tormod Flem Vegge

— Han var kald og stille, utslitt. Han hadde ikke mange krefter igjen. Og den unge mannen var veldig takknemlig for å bli reddet, sier Knutsen, som opplyser om at det var sju grader i vannet fredag ettermiddag.Fædrelandsvennen møtte Knutsen og Gnananandan i Kristiansand småbåthavn, etter at de hadde levert padleren til helsepersonell. Padleren hadde et pledd rundt skuldrene, og ble etter hvert tatt hånd om av mannskap fra redningsskøyta.

Ifølge ambulansepersonell skal mannen ikke ha hatt behov for medisinsk behandling.

- Reddet etter fem minutter

Padleren skal ha fortalt at han hadde ligget i vannet i fem minutter, før han ble reddet.

Kristiansandsregionen brann og redning (KBR) fikk melding av politiet om at en mann lå i vannet ved Odderøya klokka 15.38. Brannvesenet rykket ut med en båt med dykkere til stedet. Båten ble kalt tilbake, da det ble klart at mannen var reddet av seilbåten.