– Det var helt riktig at Anders vant. Han har gjort en god jobb gjennom hele oppholdet. Han har skaffet seg noen veldig gode relasjoner, og han var dyktig i oppgavene vi fikk i finalen, sier Johannessen til Fædrelandsvennen.

Søndag kveld var 24-åringen på finalefest på Heidi’s Bier Bar i Oslo sammen med de andre Farmen-deltakerne og produksjonsmedlemmene.

– Så synes jeg selvfølgelig at det er litt kjipt å ikke stikke av med premien. Men jeg føler at jeg har vunnet, selv om jeg ikke fikk med meg de materialistiske godene, sier Johannessen.

– Supertakknemlig

– Hvordan har du det nå?

– Jeg har det veldig fint. Samtidig er det litt rart at det ikke kommer nye episoder. Det føles ambivalent. Jeg er supertakknemlig for at jeg fikk treffe alle disse fine menneskene, både deltakerne og de som var med i produksjonen.

– Hva skjer utover kvelden?

– Jeg skal kose meg her, sammen med andre. Så kommer det en del kompiser fra kollektivet og kirka etter hvert for å feire sammen med oss, sier Johannessen.

24-åringen bor i kollektiv med tre andre Svennevik-gutter i Oslo. Han er utdannet sosionom og fram til i sommer jobbet han i barnevernet i Bærum kommune.

Alle fjorten forpaktere i årets sesong av Farmen samlet på brygga til Fredheim gård på Monsøya i Ny-Hellesund i sommer. Martin Hals Johannessen sittende nederst til høyre. Foto: Anton Soggiu / TV2

Vinneren: – Hard konkurranse

Finalen som ble sendt på tv søndag kveld ble avgjort med en kunnskapskonkurranse.

– Jeg er kjempesmart, og har nok litt flaks. En god kombinasjon. Men det var hard konkurranse. Martin er veldig allsidig og kan veldig mye. Så jeg sier: «Takk til flaks, og takk til hodet mitt», sier vinneren Anders Rydning til TV2.

Årets utgave av Farmen ble spilt inn på gården Fredheim i Ny-Hellesund.

Fædrelandsvennen intervjuet den blide sørlendingen like før finalen. Her kan du lese hva 24-åringen kommer til å savne og hva han ikke vil savne etter det elleve uker lange oppholdet.