Frivillig hos Frimat i sentrum, Kirsti Elisabeth Ingebretsen, smiler fra øre til øre. Hun løfter ut en velvoksen skinkestek fra en av de mange matposene som står klare til dagens utdeling.

– Det er så deilig, jeg blir så glad. Endelig har vi kjøtt å dele ut igjen, jubler Ingebretsen.

For lenge har det vært mangel på både kjøtt og fisk å dele ut til de mange hundre som hver uke står i kø utenfor Frikirken i Tollbodgata. Men torsdag mottok Frimat Sentrum for første gang resultater av det folk i Kristiansand har donert til mataksjonen.

– Tidligere har vi hatt mest grønnsaker og poteter, og det er jo ikke alltid så lett å lage noe av det. Av og til har vi hatt litt kjøttdeig, men ikke til alle posene vi pakker, sier Ingebretsen.

– I dag har vi pakket slik at det blir kjøtt i alle posene. Nå kan alle kan få seg en ordentlig middag.

Leder av Frimat Sentrum, Steinar Voreland, er takknemlig for alle som har bidratt til at det nå er mer mat å dele ut. Foto: Kjartan Bjelland

– Tusen takk

Flere hundre poser står klare mens køen utenfor Frikirken er i ferd med å vokse seg lang.

For en gangs skyld er posene fullstappet, og leder av Frimat Sentrum, Steinar Voreland, er strålende fornøyd med å kunne se de første resultatene av kristiansandernes giverglede.

– Til nå i år har vi delt ut 4500 poser med mat som hjelper 9000 personer, men det er tilgangen på mat som har gjort at vi ikke har kunnet hjelpe flere, sier han.

Med maten som nå samles inn gjennom mataksjonen, er han optimist med tanke på at det nå skal være mulig å hjelpe flere, særlig med kjøtt og fisk.

– Dette er første dagen vi får noe av denne maten fra Matsentralen, og dette viser konsekvensene av folks vilje til å bidra. Så tusen takk så langt, avslutter Voreland.