Det sier Paal Pedersen (38) fra Mandal som tirsdag ble ansatt som kommunikasjonsdirektør ved Universitetet i Agder. Tungt lastet med politisk erfaring går han nå inn i den nyopprettede stillingen, og blir en del av universitetsledelsen.

— Det er bred politisk enighet om å gjennomgå finansieringen av universitet og høyskoler. Så nå blir viktig å vise at vi har et universitet på Sørlandet, men like viktig er å synliggjøre at det ikke blir finansiert som et, sier Pedersen.

Og han går offensivt til sine nye oppgaver.

Politisk nettverk

- Jeg har veldig lyst til å bidra til å utvikle UiA til en mer synlig og relevant institusjon, sier UiAs nye kommunikasjonsdirektør Paal Pedersen.

— Jeg kan benytte meg av det politiske nettverket jeg har i Oslo, og min ambisjon er at det blir positivt og nyttig for UiA, sier den nye direktøren, som blant annet har vært politisk rådgiver for Høyres stortingsgruppe i tre år. Der jobbet han spesielt med utdannings- og forskningsspørsmål.Paal Pedersen er utdannet statsviter, og er i dag kommunikasjonsrådgiver ved NAV Vest-Agder.

Men før det jobbet han som stabssjef for byrådslederen i Oslo, og i tillegg til jobben på Stortinget, har han også vært byrådssekretær for kultur- og utdanning i Oslo, og politisk rådgiver for Oslo Høyres bystyregruppe.

— Jeg har jobbet mye med utdanningsspørsmål, og går til en utrolig spennende stilling som ligger i grenseland mellom akademia, offentlig sektor og privat næringsliv. Det skjer veldig mye spennende på universitetet, men det er mange som ikke vet om det. Nå er det viktig å synliggjøre UiA både på Sørlandet og nasjonalt for å gjøre det attraktivt for nye studenter og gode, akademisk ansatte, sier han.

Ikke politisk aktiv

Hvordan han skal gå til verks, vil han ikke si så mye om ennå:

— Først må jeg lære universitetet og nye kolleger litt mer å kjenne, og oppbyggingen av avdelingen blir en prosess der jeg får lov å være med å påvirke utformingen, sier han.

Pedersen flyttet fra Mandal i 1995, men vendte tilbake til hjembyen for halvannet år siden, og har slått seg ned der med kone og to barn. Selv om han er blitt lønnet av Høyre i mange år, har han ikke selv vært folkevalgt, og er ikke politisk aktiv nå.

— Jeg er fortsatt medlem av Høyre, men syntes det var greit å ta en pause fra politikken da jeg flyttet ned hit, sier han.

Hemmelig søker

Det var opprinnelig 35 søkere til stillingen, men tre av dem trakk sitt kandidatur, og Pedersen var én av de ti som ikke ønsket navnet sitt offentliggjort.

— Det var fordi jeg har en jobb jeg trives veldig godt i, og ønsket å beholde tillit og legitimitet internt i organisasjonen dersom jeg ikke skulle bli ansatt på UiA, forklarer han.

Paal Pedersen har tre måneders oppsigelse, men når akkurat når han forlater NAV er usikkert.

— Det er ikke helt avklart, men jeg regner med at det blir en smidig prosess, sier han.

Og ved UiA blir han mottatt med åpne armer

— Vi er veldig fornøyde, og føler vi har fått en person med bred erfaring fra kommunikasjons- og samfunnsliv, sier universitetsdirektør Tor Aagedal.