KRISTIANSAND: Kommunalutvalget i Kristiansand vedtok tirsdag at Kongens gate skole skal selges. Blant de som har vist interesse til nå, er utbyggere som ser for seg at eiendommen kan bygges om til eldreboliger.

— Det er aktører som vil bruke bygningen til eldreboliger og jeg spør meg selv om hvor mange eldreboliger vi trenger i Kvadraturen. Derfor er det bra at vi sender et tydelig signal til utbygger om at vi ønsker å bruke den til universitetsformål, sa rådmann Tor Sommerseth i kommunalutvalgets møte.

Ikke interessert

Heller ikke politikerne er interessert i å bruke eiendommen til eldreboliger.

Drømmen er universitetsformål for å styrke aksen mellom Kvadraturen og universitetsområdet og for å skape mer liv i sentrum.

— Det hadde vært ypperlig med studentboliger i dette bygget, sa Jan Oddvar Skisland (Ap) i møtet.

Men når politikerne nå har valgt å selge, risikerer de likevel at utbyggere som vil bruke det til eldreboliger vil kjøpe bygget.

— Det er klart at om en utbygger som vil bruke det til eldreboliger kommer til oss med en god pris, er det en kinkig situasjon. Men nå sender vi klare signaler om at vi ønsker at eiendommen blir brukt til universitetsformål, sier Hans Otto Lund (H) som ledet tirsdagens kommunalutvalg.

Politikerne har anledning til å styre bruken når slagsprospektet skal lyses ut. De kan også si nei til en kjøper som vil bruke den til eldreboliger og de skal også vedta en framtidig reguleringsplan. På den måten kan de sikre at Kongens gate skole blir brukt til universitetsformål.

Må flyttes

Kulturskolen holder i dag til i bygget. Denne kan kan bli flyttet til et nabolokale ved siden av turnhallen, alternativt flytte til et brakkeanlegg på Odderøya.

En totalrenovering av skolen ble i 2010 kalkulert til å koste minst 214 millioner. Ifølge en verditakst fra i fjor er skolen verdt 40 millioner.