Magne Hunsbedt Foto: Kjetil Reite

— Jeg vil vite hjemmelen, og det må ordføreren svare på i kommunestyret, Jeg tror ikke hun har noen hjemmel, sier gruppeleder i Frp, Magne Hunsbedt til Fædrelandsvennen.

Det var i forrige uke det ble politisk krangel da Torhild Bransdal nektet Frps politikere å hospitere i kommunale barnehager, skoler eller andre institusjoner før valget.

Magne Hunsbedt Foto: Kjetil Reite

Hun sa hun er for at politikere får øket kunnskap, men hun ville ikke godta hospitering før valget. hun vil at alle partier behandles likt og at opplegget blir en del av folkevalgt-opplæringen.

Følte seg kneblet

Frps Alexander Etsy Jensen svarte med å beskylde ordføreren for å være antidemokratisk. Han mener hun forsøker å kneble opposisjonen slik at hun kan bli gjenvalgt for en femte periode uten for mye valgkamp.

Hunsbedt sier Frps politikere ønsker å besøke både kommunale og private arbeidsplasser i Vennesla før valget.

— Vi ønsket å gjøre det nå i vår. Da kan det vi opplever ute i virkeligheten være med på å forme partiprogrammet vårt. Jeg respekterer at rådmannen som arbeidsgiver kan si ja eller nei til politikere på hospitering. Men jeg godtar ikke at ordføreren nekter, før hun kommer med en hjemmel, sier Hunsbedt.

Svarer torsdag

Han stiller spørsmål om dette i kommunestyret torsdag. Bransdal er for tiden på samling i Europarådet i Frankrike. Hun sier hun vil besvare Frp og Hunsbedts spørsmål i kommunestyret torsdag, ikke i avisen.