39-åringen har sittet varetektsfengslet siden han ble pågrepet på åpen gate i Kristiansand i november i fjor.

Han skulle opprinnelig forklart seg i en ordinær rettssak. Men da han fredag møtte til nytt fengslingsmøte, var det klart at han hadde samtykket til en forenklet tilståelsessak.

— Vi gikk gjennom hele tiltalen og han forklarte seg kort om alle forholdene, om hvordan han hadde bedratt pengene og servert løgner. Han erkjente straffskyld for alt, sier påtaleleder Terje Skaar i Agder-politiet til Fædrelandsvennen.

Må få behandling

Mannen var tiltalt for å ha svindlet til seg 15 millioner kroner fra elleve personer. Skaar la ned påstand om fire års fengsel, ett år er betinget på vilkår om behandling for spillavhengighet.

— Han har et behandlingsopplegg som starter 5. mai, sier Skaar.

Det er også lagt ned påstand om 13 millioner kroner i erstatning. Dommen er ventet i neste uke.

Møtte ofre i menighet

39-åringen møtte flere av ofrene sine i en menighet i Kristiansand. Store deler av pengene er spilt bort. Et familiemedlem, en direktør fra Kristiansand, betalte alene ut 11,6 millioner kroner. Direktøren er fortsatt siktet for å ha tappet penger fra bedriften sin som så gikk videre til 39-åringen.

Direktøren ble lurt da en kamerat av 39-åringen ringte og utga seg for å være en representant for Norges Bank. Han betalte fiktive gebyrer for at 39-åringen skulle få utbetalt en større spillegevinst fra utlandet. Kameraten er fortsatt siktet.

Det er ikke første gang 39-åringen har svindlet til seg penger for å gamble. I to dommer er han dømt for å ha svindlet til sammen 27 mennesker for rundt ti millioner kroner. De nye bedrageriene går tilbake til begynnelsen av mai 2010, kort tid etter at han hadde sluppet ut av fengselet.