LYNGDAL: — De to personene som er pågrepet hadde skader som kan stamme fra trafikkulykken. Men det er for tidlig å si, forteller etterforskningsleder Jan Terje Aas ved Lyngdal lensmannskontor til Fædrelandsvennen.

Det var klokken 04.58 onsdag morgen politiet fikk melding fra forbipasserende omulykken på E 39 ved Romskogen. En 42 år gammel mann satt fastklemt i baksetet på bilen etter at den hadde kjørt av veien.

Fremsetene i bilen var tomme da nødetatene kom til stedet. Bare en time etter ulykken fikk politiet melding om et ran i Lyngdal.

— I 06-tiden fikk vi melding fra en mann om at han og samboeren ble ranet. Politiet rykket ut og pågrep en 29-åring i boligen ranet pågikk. Onsdag kveld ble en 30-åring pågrepet i Mandal. Begge er mistenkt for ranet, sier Aas.

Ligger på sykehus

Alle tre personene er tatt blodprøve av. 42-åringen og 29-åringen, begge fra Lyngdal, er siktet for ruskjøring. De ligger på sykehuset i Flekkefjord. Ingen av dem er livstruende skadet, men det er usikkert om 42-åringen kommer fra ulykken uten varige mèn. 30-åringen som ble pågrepet i Mandal onsdag kveld sitter i arresten.

— Samboerparet skal ha blitt truet av de to mennene samtidig som de stjal verdigjenstander fra huset, forteller etterforskningslederen.

Det er foreløpig usikkert om det er brukt våpen i ranet. Politiet etterforsker nå saken ut ifra at det er en mulighet at de to personene har sittet i de tomme fremsetene i ulykkesbilen før ranet.

— Vi utelukker ikke at det var flere som satt i ulykkesbilen, men kan foreløpig ikke bekrefte det heller. Det er jo ikke helt umulig at man kan bli kastet fra fremsetet til baksetet i en kollisjon, sier Aas.

Kjenninger av politiet

Politiet har avhørt noen vitner i saken. De tre involverte skal avhøres når de er i stand til det.

Mannen som satt fastklemt i bilen har politiet allerede snakket med.

— Jeg kan ikke kommentere noe av det han sa av hensyn til den pågående etterforskningen, sier etterforskningslederen.

Alle de tre pågrepne er kjenninger av politiet.