Dag Grefstad fra Hommersåk skulle til Ådneram fredag ettermiddag, sammen med venner. Turen ble ikke helt som ventet, skriver Aftenbladet.

— Vi kjørte på vei oppover mot Ådneram. Raset gikk på samme sted som det var gått et ras på morgenen fredag - noen kilometer forbi høyfjellshotellet på vei mot Ådneram, forteller Grefstad.

— Vi så at det var et ras som var ryddet på stedet, og derfor bremset jeg heldigvis litt ned. Jeg kikket opp mens vi kjørte sakte forbi, og plutselig så jeg det kom noe svart fra fjellsida. Omtrent rett ovenfra og ned. Så smalt det skikkelig i frontruta, beskriver Dag Grefstad.

Ga gass

Dermed ga han gass.

— Vi turte ikke å stoppe, så vi kjørte videre helt til fjellbutikken. Frontruta var såpass knust at det havnet små glassbiter på dashbordet, sier Grefstad.

På størrelse med knyttneve

Egentlig var de veldig heldige, mener han. Og ruta kunne fort ha blitt smadret, men steinen traff frontruta nede til venstre - akkurat oppå noen klistrelapper.

— Hvor stor steinen var, aner jeg ikke, men jeg tipper på størrelse med en knyttneve, sier Grefstad.

- Hva tenker du om hendelsen? - Det er en skummel vei. Og det har skjedd ras der mange ganger før. I helga gikk det ras ned gjennom hele Hunnedalen. Det er vanvittig rasutsatt akkurat nå, mener han.

Fjellovergangen Hunnedalsvegen er forøvrig stengt på grunn av flom mandag.