— På grunn av alle skriveriene deres er det nå langt færre som tar kontakt, sier Kristoffersen.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Torsdag sendte han brev til kommuner, velforeninger og samarbeidspartnerne i et forsøk på brannslukking etter en rekke oppslag i Fædrelandsvennen og Stavanger Aftenblad de siste ukene om selskapets virksomhet i Lindesnes.

I brevet heter det blant at Naturhytten er «skeptiske» til at hyttene som er satt opp uten at det er søkt om godkjennelse, blir kalt ulovlige. — Dette er jo et regulert område for hyttebygging. Dessverre er vi litt på etterskudd med søknadene, sier han.

I brevet står det at Naturhytten vil ordne opp i alle floker. - Innen sommeren skal alle hytter det er betalt for være bygget, alle søknader være i orden og alle regninger betalt, sier han.

Fædrelandsvennen har snakket med flere hyttekjøpere som ikke tror noe på dette.

Jeg har i alle fall en stor skepsis

— Jeg har i alle fall en stor skepsis, sier Hilde Steinkopf. Det står fortsatt ingen hytte på tomten hennes, noe de ble lovet sist sommer.

Og eieren av hytta som blåste ned, Marianne Rønneberg, frykter pengene de har betalt inn vil forsvinne uansett hva som står i brevet. - Vi har betalt 377.000 kroner. Det er mye penger for oss, sier hun.

Frykt for konkurs

Atter andre sier at de er redde for å gå for hardt på Stavanger-selskapet i frykt for at de slår seg konkurs og at alle midler dermed blir borte.

- Skjønner du en slik frykt, Kristoffersen?

— Det er en medieskapt frykt. Jeg forstår at folk blir nervøse etter alt dere har skrevet. Men vår likviditet er helt ok, sier han. - Men hvorfor betaler dere ikke da alt dere er skyldige med en gang?

— Vi betaler fortløpende, men prioriterer de store kravene. Blant annet Terrengtransport som skal ha millionbeløp.

- Alle får betalt

- Hva med Risør kommune som dere skylder 168.000 kroner til? Eller kemneren i Stavanger der dere er skyldig 631.000 kroner? Eller Lindesnes kommune, 40.000 kroner?

- Alle vil få betalt etter hvert, sier han.

Han anslår at de totalt nå skylder en million kroner her og der.

Kjøpte opp

I brevet står det at virksomheten på hyttefeltet Høylandet drives av selskapet Rak Invest som har kjøpt opp Naturhytten AS, Fritidseiendommer AS og Eiro Bygg AS som har ulike roller med hyttebyggingen. I Brønnøysundregistrene heter det at aksjekapitalen til Rak Invest kun er på 30.000 kroner.

— Hvordan kan da Rak Invest overta tre andre selskap? - Det har latt seg gjøre gjennom interne avtaler, er det Kristoffersen sier om det.

Provosert over luksusbil

Fædrelandsvennen vet at flere lar seg provosere av at Naturhyttens representanter kjører rundt i en Land Rover verdt et millionbeløp, samtidig som selskapet skylder mange penger.

Her er Joar Hauge og Rolf Atle Kristoffersen i Naturhytten med luksusbilen.

— Ja, det er en bil vi leaser til 25.000 kroner i måneden. Men det kommer av at vi må ha en god bil når det kjøres så mye.I brevet anmodes det også om at folk må snakke til Naturhyttens representanter med «saklig tone». - Vi har blitt møtt med trusler, det er ikke hyggelig, sier han.

Nekter å søke mer

Arkitekt Finn Pedersen i Stavanger er vedkommende som Naturhytten har skyldt på for å forklare hvordan de kunne sette i gang å bygge hytter uten lov.

De er skyldig meg et betydelig beløp

— Det har vært svært spesielt å lese i avisen deres at jeg har fått skylden for at det ikke er søkt. Men årsaken er jo at jeg ikke har fått oppgjør for jobben. De skylder meg et betydelig beløp, sier Pedersen.

Han forteller at han fikk oppgjør for fem hytter i fjor vår som han sto som ansvarlig søker for på vegne av Naturhytten. I høst skulle han søkt om ytterligere 6-8 hytter, men fikk ikke lønn for jobben.Dette betyr for eksempel at hytta som blåste ned i januar, og som det ikke var søkt for, fortsatt er ulovlig.

— Jeg har fått beskjed av Lindesnes kommune at ansvarlig søker har trukket seg, så da vet jeg ikke hva som skjer, sier en oppgitt hytteeier Marianne Rønneberg.