— Ting har gått veldig fort. Plutselig kom det et bang, så var jeg klar. Det er veldig godt å få det gjort, for det er vanskelig å tenke på, sier Daniel Aase.

I 2008 forlot han Start og gikk til Vindbjart. Resten er historie. Aase har i flere år prestert så godt for venndølene at mange ville ha han tilbake i Starts A-lag.

— Det er veldig gøy og spennende. Jeg er utrolig glad for å være en del av Start igjen, men det var et tungt valg. Jeg har blitt veldig glad i Vindbjart, forteller 26-åringen.

Spilletid mot Viking

Vindbjarts spillere, trenere og styre ønsket Aase bare lykke til, noe som betyr veldig mye for driblefanten.

— Jeg kunne ikke forlatt Vindbjart med ondt blod.

Daniel Aase kan være aktuell for en plass fra start mot Viking. Foto: HERMAN FOLVIK

Mons Ivar Mjelde var klokkeklar på at Aase skal være med i troppen mot Viking allerede fredag, og kanskje kan supporterne få se en debutant allerede fra Start.

— Jeg utelukker ingenting. Han viste sin utrolige nærteknikk og forståelse allerede på treningen i dag, sier Start-trener Mjelde.

Da Fædrelandsvennen konfronterer Aase med mulighetene til spilletid kommer det fram et smil.

— Det er utrolig. Jeg hadde tenkt til å sitte på tribunen og se kampen, men nå blir jeg kastet rett inn i et av de største oppgjørene, sier Aase og smiler.

Imponerte lagkameratene

Aase ble fort varm i trøya og imponerte særlig på en angrepsøvelse i overtall.

— Han setter opp andre med noen kombinasjoner og ferdigheter vi ikke har fra før. Han er en veldig spesiell spiller, mener Mjelde.

Store deler av suksessformelen til Vindbjart har bestått av at Aase skulle finne den hodesterke spissen Øyvind Gausdal med innlegg. Den taktikken kan bli gjenbrukt i Start, med en enda bedre boksspiss fra Island.

- Jeg håper vi finner hverandre fort. Han viser at han har en god fot og jeg er veldig optimistisk for at vi finner tonen, meddeler Mattias Vilhjalmsson (28), Starts spiss som står med åtte mål så langt i sesongen.

Aase ble fort varm i trøya og prøver her å lobbe ballen i mål over Håkon Opdal, men frekkisen gikk i tverliggeren. Foto: HERMAN FOLVIK

Like mange mål har Kristoffer Ajer (17). Han ønsker den nye spilleren velkommen.

— Det er kjempespennende å få inn Daniel. Han viste alt i dag at han har veldig mange gode ferdigheter, sier Ajer.

Artist

Vindbjart-trener Steinar Skeie utsatte padleturen sin for å få med seg den første treningen til Starts nye nummer ni. Han lot seg også begeistre av det første Aase viste.

- Det finnes spillere som kan drible ti mann i en telefonkiosk. Daniel er enda råere på små flater. Han kan drible ti mann i en iphone, forteller Skeie.

Vindbjart har opptrådt svært samarbeidsvillig i møtene, ifølge Starts direktør.

— De skal ha all mulig honnør. Vindbjart har vært veldig ryddige og gode i denne prosessen. Daniel kommer til å bli veldig godt mottatt av publikum og har vist at han har toppnivået inne, sier Even Øgrey Brandsdal.

Mjelde tror Aase skal få vist at han kan bruke ferdighetene sine i eliteserien på samme måte som i 2. divisjon.

- Han har vist det mot oss og mot Odd at han holder høyt nivå. Det er veldig fint at Daniel hadde lyst til å komme tilbake til Start, sier Mjelde.