Ulykken skjedde om ettermiddagen 31. oktober 2012 ved avkjøringen til Dybo i Mandal. Men tiltalen mot 75-åringen kom først i år. Den eldre sjåføren var på vei vestover i sin Wolksvagen Golf og kolliderte med en 31-åring i en Mercedes personbil som kom i mot.

Ifølge tiltalen fra Statsadvokaten i Agder var 75-åringen «ikke tilstrekkelig aktpågivende og varsom idet han ikke holdt tilstrekkelig oppmerksomhet mot veien og trafikkbildet foran seg eller sovnet, slik at han kom over i motgående kjørefelt og kolliderte».

I sammenstøtet ble 31-åringen påført flere brudd på hodeskallen, rift på hals— og armpulsåre, lårbensbrudd, multiple ribbensbrudd, brudd i ankelen, punktert lunge og leverskade. Dette medførte langvarig skade eller varige mén.

Etter ulykken opplyste politiet til Fædrelandsvennen at vitner hadde forklart at 75-åringen krysset midtstripen mellom 50 og 100 meter før kollisjonen. Det er 70-sone på strekningen, som fremstår som uoversiktlig.

Sjåføren er tiltalt både for brudd på straffeloven og veitrafikkloven, og påtalemyndigheten vil legge ned påstand om at han mister førerkortet. Saken kommer opp 3. juni.