— I Vest-Agder blir det stort sett opphold og perioder med sol. Det er liten sannsynlighet for regnbyger, sier Anita Ager-Wick, vakthavende meteorolog ved Meteorologisk institutt.

Meteorologene meldte tidligere mandag om regnbyger og torden som kunne spolere sankthansfeiringen tirsdag. Nå har værvarselet snudd, og ifølge Ager-Wick er det sannsynlig at det likevel blir pent vær langs sørlandskysten.

- Pent vær

Meteorologen sier nå at det kan bli en fin feiring.

— Jeg ville tatt sjansen på å dra ut i båt. Vest-Agder ser ut til å slippe unna de fleste bygene tirsdag, og det blir stort sett pent vær utover ettermiddagen. I Aust-Agder er det fare for regn, men også her ser det ut til å dabbe av og vi vil få gløtt av sol, sier Ager-Wick.

Jeg ville nok lagt ferien til Middelhavet.

For mange er det tirsdag, med sankthansfeiring, som blir ukas viktigste dag rent værmessig. Storm.no meldte tidligere om om nedbør fra klokka 17, mens yr.no meldte opphold. Nå melder begge to oppholdsvær utover kvelden. Ager-Wick sier det likevel blir en kjølig sankthansfeiring.

— Langs kysten vil det relativt kjølig, med maks 18 grader på det beste, sier meteorologen.

- Sørlandet slipper billig unna

Hun legger til at tirsdagen blir ganske lik som mandagen, noe også meteorolog Nina Larsgård kunne melde tidligere denne mandagen

— Morgendagen ser ganske lik ut som i dag. Det blir skiftende bris som vil øke til nordvestlig stiv kuling fra Lindesnes og vestover. Vi får delvis skyet oppholdsvær store deler av dagen, men det er mulighet for regn på ettermiddagen, sier Larsgård.

Onsdag ser ut til å bli ukas høydepunkt med temperaturer opp mot 20 grader, ifølge Yr.

Det blir neppe mange slike dager på Bystranda den nærmeste uka. Foto: Reidar Kollstad

— Det blir bygevær på Østlandet, men Sørlandet ser ut til å slippe billig unna. Vi venter opphold og perioder med sol i store deler av Vest-Agder, men det kan blåse opp til stiv kuling vest for Oksøy. Lengst øst i Aust-Agder er det likevel fare for regn, sier Larsgård.

Ustabil helg

Meteorolog Espen Biseth Granan har oversikt over langtidsvarselet, men heller ikke det er særlig oppløftende.

— Ingenting i mine prognoser sier at sommeren er på vei. I helga får vi ustabilt vær, men perioder med sol. Det blir en kjøligere værtype med temperaturen runder 15- 16 grader.

I både mai og juni har gjennomsnittstemperaturen ligget rundt én grad under normalen. Meteorologens tips, om man vil feriere med badetemperaturer, er middelhavsområdene.

— Det henger ofte sammen; når det er kald luft her oppe blir det varm luft der nede. Jeg ville nok lagt ferien til Middelhavet, sier Biseth Granan.