Etter å ha bodd tre år i verdensmetropolen, og via arbeidet som globale ambassadører for Jack Brewer Foundation Worldwide, ble søsknene bedt om å tale for FNs spesialutvalg mandag.

Nervøse

For én måned siden holdt organisasjonen en konferanse i FN-bygningen for de globale ambassadørene, og mange diplomater var til stede.

— Etter konferansen ble vi kontaktet av arrangøren av dagens konferanse og vi ble spurt om å tale der mandag, sier Julie og Kathrine.

Tema for talen var hvordan idrett og fysisk utfoldelse gir jenter en bedre hverdag, og at et slikt tilbud er en grunnleggende menneskerettighet.

Mange deltakere

— Vi fikk masse skryt etter talen. Mange fra publikum kom ned til oss etterpå og sa talen var så inspirerende, så det var jo veldig gøy. Vi var veldig nervøse, men det gikk visst greit, legger de to til.

Det er FN som arrangerte konferansen som ble holdt i FN-bygningen. Veldedighetsorganisasjonen som de to er ambassadører for, gjør arbeid i fattige land rundt om i verden.

— Det var rundt 120 personer fra 50 land som hørte på oss i FN-bygningen. Her fortalte vi dem litt om vår bakgrunn som tidligere OL-turnere og europamestere, forklarer de to.