— Her gjør man full retrett med en gang man møter litt motstand, det synes jeg er litt synd. Jeg har ikke hørt om så mange andre saker der Kristiansand taper i konkurransen på grunn av begrensningene vi har, og også i andre kommuner er de restriktive i forhold til hvor besøksintensive arbeidsplasser skal lokaliseres, sa Solveig Nilsen fra Venstre i byutviklingsstyret torsdag.

Kommuneplanen fra 2011 sier maks én parkeringsplass per 100 kvadratmeter kontor, men rådmannen vil endre til 1,5 for de etablerte næringsklyngene i Korsvikfjorden og på Andøya.

Les også:

— Hvorfor forskjell?

— Bystyret har tidligere sagt ja til 1,5 på Andøya. Hvorfor skal det være forskjell på Andøya og Korsvik, som kanskje ligger enda lenger unna kollektivaksen, spurte utvalgsleder Grete Kvelland Skaara (KrF).

For de 35.000 kvadratmeterne i Støodden-planen medfører dette en økning fra 350 til 525 p-plasser. Det er likevel et godt stykke opp til National Oilwell Varcos (NOV) «ultimatum» - minimum 800 p-plasser til 1700 ansatte.

Investor Rune Torsøe fulgte debatten fra bakre benk. Foto: Kjartan Bjelland

Støodden-investorene Rune Torsøe og Ivar Mjåland har overfor Fædrelandsvennen sagt at de ikke slår seg til ro med 1,5, og jobber med å få politisk samtykke til en ytterligere økning. Men det synes å sitte langt inne.Les også:

Flere av partiene hadde ikke rukket å gruppebehandle parkeringsforslaget, og de tok derfor bare saken til orientering før formannskapet behandler den om snaue to uker.

Frp ønsker 2,0

Flertallet vil trolig vedta å legge de nye bestemmelsene ut på høring. Frp signaliserer at de vil øke dekningen ytterligere.

— Sammenlignet med andre storbyer har Kristiansand vesentlig strengere regler enn andre. Med 1,5 er vi fremdeles restriktive. Jeg ser ingen grunn til at vi skal være mindre konkurransedyktige med tanke på å tiltrekke oss industri, og tenker at to må være et tall å vurdere igjen, sa Stian Storbukås (Frp).

Følg Fædrelandsvennen på Facebook!

— På mange måter er det positivt at vi er mer restriktive enn andre kommuner, det var også tanken bak da vi vedtok kommuneplanen i sin tid, fremholdt Mette Gundersen (Ap).