— Vi mener Grimstad kommune må følge sitt ansvar for å undersøke hva som blir brygget i kommunen med bakgrunn i de lover og regler det er for produksjon av alkoholholdig drikke, sier leder av Aust-Agder fylkeslag av Det Norske Totalavholdsselskap (DNT), Gerd Jorun Igland.

Privatprodusert

Det er all omtalen fjorårets hjemmebryggerfestival fikk i media, med fokus på storstilt produksjon av øl, som har fått avholdslaget til å reagere..

Leder av Aust-Agder fylkeslag, Gerd Jorun Igland, stiller spørsmål ved kommunens kontroll av alkoholproduksjonen i Grimstad. Foto: Anders A. Engelskjønn/DNT

— DNT har tatt utgangspunkt i den hjemmebryggerfestival som var i fjor, og den som kommer i år. Vi ser at hjemmebrygging er blitt veldig populært, men hva med regelverket? sier Igland.- Det er mange barn som lider på grunn av drikking i hjemmet, og det er den viktigste biten i vårt arbeid, legger hun til.

Misforstår

Deleier og sjefsbrygger Kjetil Jikiun i Nøgne Ø sier DNT har misforstått lørdagens arrangement.

— Det er ikke Nøgne Ø som har produsert ølet som serveres, men hjemmebryggerne. Og alt serveres i et lukket selskap, påpeker han.

— Vi er ekstremt nøye på å følge alkoholloven, og deler arrangementet opp i to soner for å skille hjemmebryggernes del og vår del, tilføyer han.