— Så utrolig deilig å vinne, sier Silje Galdal etter 26-24 i den viktige seieren mot Oppsal.

Hun ble på sett og vis matchvinner, men redningen var at det komiske slaget. På stillingen 25-24 til Vipers, etter at Oppsal hadde vært i føringen gjennom så godt som hele omgangen, skjøt gjestene et skudd som kom overraskende på Galdal.

— Jeg så ikke ballen i det hele tatt, og skjønte svært lite, gliser Galdal etter kampen – vel vitende om at det gikk bra til slutt.

Reddet med panna

For i stedet for utlikning, traff skuddet henne i panna, og dermed kunne Vipers gå i angrep da 45 sekunder gjensto på stillingen 25-24. — Er det mulig? Litt flaks må man ha, ler Galdal.

Like etter den noe spesielle redningen, fastsatte Annette Jensen sluttresultatet til 26-24 til Vipers.

— Det var en veldig slitekamp, men heldigvis gikk det vår vei, sier Galdal.

- Ikke bra for hjertet mitt

Seieren første Vipers opp fra den utsatte kvalfiserings-plassen (10. plass) og opp til åttendeplass på tabellen - forbi blant andre Oppsal. Men Oslo-laget bød Vipers meget god kamp.

I en veldig jevn første omgang, der lagene lenge byttet på å lede, var Vipers i føringen siste gang på stillingen 12-11. I andre omgang var det Oppsal som førte kampen, og selv om de aldri lå mer enn tre mål foran (19-16), ledet de som regel med ett eller to mål. Først da mindre enn fem minutter gjensto ga Susann Iren Hall Vipers ledelsen 24-23 – med en utsøkt lobb. Det var første gang de var i ledelsen i andre omgang.

— Dette var en skikkelig slitekamp, men fy søren så deilig det var å vinne, mener Galdal.

— Det må ha vært gøy for publikum, men ikke bra for hjertet mitt, mener Jessy Kramer.

— Jeg synes jentene viser god moral når de likevel vinner på en dag da ikke ting glir helt som vi ønsker, sier trener Thomas Hørlyk.