Antall forhold i operasjonsloggen til politiet har fra midnatt og til 8-tiden torsdag vært veldig mager. Operasjonsleder Vellesen sier at det har skjedd en del gjennom natten, men at dette er spesielle forhold.

— Det går stort sett på sykdom og psykiatri de få oppdragene som er i natt. Dette er forhold som er av en slik karakter at de ikke hører hjemme i den loggen vi offentliggjør, påpeker Vellesen.

Tidkrevende

- Har du noen forklaring på at det tilsynelatende er lite kriminelle forhold som meldes inn for tiden?

— Vår erfaring er at det over nyttår gjerne blir en roligere periode som varer en liten stund. Ofte er det roligere på denne årstiden enn ellers i året. Og det gjør ingenting, svarer operasjonslederen.

— For det skjer nok opp i mot barn og unge, spesielt på forebyggende, institusjoner og psykriatri. Dette er saker som ikke har noe i media å gjøre, men som er veldig tidkrevende og ressurskrevende for oss, legger Vellesen.

Onsdag kveld måtte for eksempel en patrulje fra Kristiansand sette kursen østover for å møte en Oslopatrulje halvveis. Denne patuljen kom med den person som var etterlyst og pågrepet i Oslo.

Andre oppdrag siden midnatt er som følger:

**KRISTIANSAND: Tatt under innbrudd

03.15:** I forbindelse med lossing av en kontainerbåt i havna i natt, ble det oppdaget at en mann var i ferd med å bryte seg inn i en kontainer.

— De ansatte fikk tak i mannen, som ble innbrakt av patruljen. Han er 44 år, blir avhørt i løpet av dagen og anmeldes for innbruddet, forteller operasjonslederen.

**ARENDAL: En tatt i kontroll

07.45:** Politiet i Arendal starter på en trafikkontroll ved Stina skole, som en del av Aksjon Skolevei. Denne kontrollen varte i en snau time.

— Av totalt 38 kontrollerte ble det utferdiget et gebyr for manglende bruk av bilbelte, sier Vellesen.

**GRIMSTAD: Tyveri fra garasje

08.30:** Politiet i Grimstad får en telefon fra Feviktoppen om tyveri fra en garasje i løpet av natten. En patrulje fra Grimstad ble dirigert til stedet.

— Åstedsundersøkelsene er akkurat meldt inn til oss. Det er stjålet en blå Yamaha moped med registreringsnummer PT7873, og en rød krosser av typen Honda 450 CRF, opplyser overbetjenten.

**HJØRRING: Livstruende skadet i trafikkulykke

15.30:** Les egen sak.

**GRIMSTAD: Skadeverk mot trafikkskilt

16.29:** Politiet fikk melding om skadeverk mot flere trafikkskilt i Grooseveien i Grimstad.

**KRISTIANSAND: Bil stjålet

16.43:** En Volkswagen Caddy ble stjålet fra Smørblomstveien i løpet av natten.

**ARENDAL: Huseier slukket brannen selv

17.01:** Les egen sak.

**KRISTIANSAND: Tok biltyv på fersken

17.29:** Les egen sak.

**SØGNE: Innbrudd i to hytter

17.54:** To hytter på Oftenes i Søgne ble utsatt for innbrudd. Det er ukjent hva som er stjålet.

**ARENDAL: Rute knust med øks

18.34:** En bileier fikk ei rute knust med øks. Veska med innhold ble stjålet. Bilen stod på Torvet i Arendal da innbruddet skjedde.

**KRISTIANSAND: Pågrepet for ruspåvirket kjøring

18.47:** En person ble pågrepet for kjøring i ruspåvirket tilstand i Østre Ringvei.

**LINDESNES: Stakk fra politiet i 150 km/t

20.05:** Les egen sak.

**KRISTIANSAND: Beruset kvinne fraktet bort

22.37:** En åpenbart beruset kvinne ble fraktet bort fra Kristin Flagstadsvei etter å ha vært til sjenanse for beboerne der.