422 strømabonnenter mistet strømmen da to høyspentkabler på Blørstadkollen ble gravd over i 14.30-tida onsdag formiddag.

Hendelsen førte også til at strømmen i vestgående løp av Vågsbygdtunnelen forsvant, og i 21.30-tiden er fremdeles ikke alt på plass. Nødbelysningen over flere nødutganger er blant annet mørke.

– Tilførselen av strøm til deler av tunnelen er redusert. Det jobbes på spreng med å få til en aggregatløsning, forteller prosjektleder for Vågsbygdtunnelen i Statens vegvesen, Stig Berg-Thomassen, onsdag kveld.

Aggregatet er en midlertidig løsning inntil kabelen kan repareres.

– Agder Energi og entreprenøren jobber kontinuerlig med det og går ikke hjem før det er på plass. Nå er det mørkt i de siste hundre meterne av tunnelen, forteller Berg-Thomassen, som beskriver hendelsen som «kjedelig, men løsbar».

Tunnelen har ikke blitt stengt som følge av hendelsen.

Kommunikasjonsdirektør i Agder Energi, Christian Altmann, regner med at lyset er på plass innen morgentrafikken tiltrer torsdag.

– Vi har montører ute, men aggregatet er ikke på plass. Vi må blant annet være helt sikre på at det er trygt. Så det er noen HMS-hensyn som gjenstår. Men vi håper at det kommer lys så fort som mulig, sier han.