— Det er gjerne firmaer og privatpersoner som leier bussen, og ofte skal de både hit og dit. For noen år siden kom jeg på ideen om å skrive det slik på lystavlen når jeg har slike oppdrag, sier en lattermild Olsen.

Han kjører også skibuss, men da med en annen melding på lystavlen.

Hyggelig stemning

Bildet av bussen ble delt til Fædrelandsvennen av Instagram-brukeren @saltomortale.no.

— Det er en helt vanlig bybuss som det er lett for folk å gå inn i med ski i hånda. Jeg har og noen mindre busser som brukes, som også kjører rundt med samme melding på private oppdrag. Når folk kommer til bussen kan de jo ikke la være å smile, og det blir ofte såpass hyggelig stemning i bussen at de vil fortsette å være der etter at de egentlig er fremme, sier Olsen.

Han har drevet med taxikjøring siden 1986, og har flere taxier og busser på Hovden.

— Vi pleier å ha biler her oppe hele vinteren, helt fra andre juledag. I år skal vi være her til 3. mai faktisk. Det erkjempefint vær og masse å gjøre for oss. Sjåførene jeg har med meg har et eget hybelbygg som de bor i. I påsken går det mest i private oppdrag, sier bussjåføren.

Limousin på Hovden

Han har tre drosjer, to busser og en limousin tilgjengelig for påsketuristene.

— Limousinen bruker jeg når folk bestiller taxi til 6-7 stykker. Da er det lettere å håndtere oppdraget med det enn med to taxier, og folk sperrer jo opp øynene når de ser meg komme kjørende, ler Olsen.

Taxiturene på Hovden går ofte fra hytte til hytte, og han har også benyttet seg av bussen for å kjøre folk hjem fra afterski, noe flere hadde behov for fredag kveld.

— Det er ikke alltid vi klarer å håndtere alle folkene bare med taxiene, så da bruker jeg bussen og setter på "Hit og Dit og sånn". Jeg synes alle busselskaper burde gjøre dette, sier han.