Med 20.000 påskegjester vokser Bykle til en liten by noen hektiske vårdager. I år rykker også kirken inn for fullt blant de solhungrige skientusiastene.

I kirken blir det anledning til å møte prost Gunnar Ellingsen til en uformell prat over en kopp kaffe og noen vafler. Her blir det også gudstjenester skjærtorsdag og langfredag. Og første påskedag blir det friluftsgudstjeneste der skiløypene rundt Auversvatn og Galtenløypa møtes — om været holder.

Det blir også høgtidsgudstjeneste i Fjellgardane kyrkje første påskedag.

Det forteller sogneprest Terje Seilskjær i Bykle og Valle til Fædrelandsvennen. Selv holder han gudshus i Bykle i påsken.

— Hvorfor dette tilbudet?

— I påsken er det bortimot 20.000 mennesker på Hovden. Kirka bør være der folk er og gi dem et tilbud der. Vi vil prøve ut dette på Hovden i år. Med åpen kirke som dette gir vi folk et tilbud som ligner på det vi har i sjømannskirkene, sier Seilskjær.

Seilskjær sier at kirken ønsker å gi folk i påskefjellet en dimensjon ut over solkremen.

— Det er jo den kirkelige historien som er grunnlaget for hele påsken og påskeferien, sier sognepresten.

Prost Gunnar Ellingsen har selv vært sjømannsprest i ni år.

— Så dette er noe jeg brenner for, sier han.

Ellingsen vikarierte for Seilskjær i Bykle i fjor påske og oppdaget fort at folk ønsket et bredt kirkelig tilbud til Hovden.

— Terskelen er lav, så det er bare å komme inn i Fjellgardane kyrkje og slå av en prat med kona mi, Hilde, alle de frivillige og meg, sier Ellingsen.

Han gleder seg stort til «sjømannskirka» på Hovden.