Jan Arild Åkre liker best "kvite fjødd", men ble med kona Gurid Kristine Åkre og sønnen Johannes for å møte våren på sandstranda ved Sjøhuset. Foto: Thomas Hegna
Våren er her, og folk vet å kose seg. Det neste halve året skal mange sitte slik på fiskebrygga Foto: Thomas Hegna
Dansker liker foråret i Kristiansand. Laila Høj Krenchel og Klaus Høj Henriksen, datteren Ronja og venninnen Louise Thomsen nøt søndagen i Nupen-anlegget Foto: Thomas Hegna
Svanene duvet på veldig små bølger utenfor Sjøhuset søndag ettermiddag. Foto: Thomas Hegna

Med de fem ordene oppsummerte kjæresteparet Marianne Kåsa og Kim Sandvik den siste marshelgen (og forhåpentligvis også det kommende halve året) da de tok årets første utepils på fiskebrygga søndag ettermiddag.

De var ikke alene om å nyte brunt drikke i solsteiken. Brygga Isbar og restaurantene Rett i Garnet og Enok Nilsen har ikke åpnet ennå, men folk flokket seg rundt utebordene hos Pider Ro.

Sommertid. Ikke bare på klokka.

— Fantastisk tid

— Vi kryper fram nå, vi sørlendinger. Det er som om alt åpnes opp. Til og med ansiktene, sa Marianne Kåsa. Hun omtaler våren som en fantastisk tid.

— Vi hadde en tur til Heietjønn i Tveit lørdag. Også det helt topp, sier Kim Sandvik.

Drømmehelg

Denne helga har vært nettopp det, for de fleste. Ti grader og mer enn det i skyggen søndag. Både 13 og 14 grader mange steder lørdag. Smeigehelg, det må gå an å kalle den det.

— Kristiansand er dejlig om foråret. Vi kom nettopp fra Odderøya. Der var hundrevis, sa Laila Høj Krenchel og Klaus Høj Henriksen. Paret fra Danmark nyter vårsola.

De kom fra Ålborg i august, bor på Flekkerøya, men måtte inn til byen og nyte søndag. Vi traff dem sammen med datteren Ronja, og venninne-besøkende Louise Thomsen, i Nupen-anlegget.

- Heilt frå heii

Nede ved brygga svømte to svaner. En familie koste seg på sandstranden.

— Mi kjæme frå heii, sa Jan Arild Åkre og ville ikke helst ikke være ved at han som valldøl drar til sjøkanten for å feire vårens komme.

— Kåna si skuld, sa han og mente at ingenting kan måle seg med «kvite fjødd» om våren.

— Vi bor på Evje, og det er alltid koselig med en bytur på denne tiden, sa Gurid Kristine Åkre, mens sønnen Johannes kjørte traktor i sanden.

— Det er en deilig tid, sa hun.