Miro Pesic ved ruta som ble knust. Trolig har tyvene tatt seg inn denne veien for å finne fram til bilnøklene. Foto: Ina Stavrum
Skrivebordsskuffen var trukket ut og tatt med til drivhuset. Foto: Ina Stavrum

De ansatte på Parkvesenets gartneri oppdaget innbruddet da de kom på jobb torsdag morgen.

Fant nøkkel

Politiet meldte om hendelsen klokka 09.00. De har foretatt åstedsundersøkelse på stedet.

Forholdet er anmeldt.

— Tyven eller tyvene har kastet en blomsterkrukke med betong inn vinduet på drivhuset, sier bestyrer for gartneriet Miro Pesic.

Miro Pesic ved ruta som ble knust. Trolig har tyvene tatt seg inn denne veien for å finne fram til bilnøklene. Foto: Ina Stavrum

— Herfra har de kommet inn på arbeidsrommet og trukket ut en skuff fra skrivebordet. Oppi den lå nøkkelen til bilen.I tillegg til betongbøtta og den knuste ruta lå skrivebordsskuffen i drivhuset tyvene har tatt seg inn i.

Merket «Parkvesenet»

Utover det var det lite rot, sier Pesic.

— Det kan virke som om tyven var ganske godt kjent her. Det ser ut som de fant nøkkelen veldig fort.

Varebilen sto ifølge ham låst utenfor inngangen til gartneriet da han gikk fra jobb tirsdag ettermiddag. Det er flere år siden sist han opplevde innbrudd her, og første gang det er større verdier som er borttatt.

Den stjålne bilen er en Toyota Hiace, som er merket med «Parkvesenet - Blomstrende Sørland». Registreringsnummeret er PP 78031. — Jeg håper de finner varebilen. Vi har bare én og den bruker vi til alt. Nå må vi sykle! sier Pesic.