GEORGIA TBLISIDemonstrantene protesterer mot president Mikhail Saakasjvilis politiske linje.Store menneskemengder fylte fredag Tbilisis hovedgate Rustaveli-avenyen og kom helt fram til trappene opp til nasjonalforsamlingen. Atmosfæren var fredelig, og myndighetene nøyde seg med å la ubevæpnet politi overvåke demonstrasjonen. «LØGNER».

Saaksasjvili var for fire år siden en av de store heltene i den prodemokratiske såkalte roserevolusjonen i Georgia. Men mange georgiere er nå skuffet over hans innsats som president og mener at han har sviktet om ikke direkte sveket dem. Nå krever mange nyvalg.— Unge mennesker ønsker ikke å leve i et slikt land som Georgia er i dag. Vi ønsker et virkelig demokrati. Saakasjvili er en løgner. Han har ikke oppfylt folkets forventninger, og vi har ingen frihet, sa den 29 år gamle demonstranten Irina Ezjabavri fredag. VIL ØKE.

Den konservative opposisjonspolitikeren Kakha Kukava spår at protestene mot Saakasjvili bare vil øke i omfang og styrke. Presidentens tid er ute, og den eneste løsningen er at han går av, mente Kukava. - Vi ønsker å gjøre vårt folk til herre i dette landet, ikke til slaver. Vi trenger en regjering som tjener folket og ikke omvendt, slik som det er nå, sier opposisjonsleder Sjalva Natelasjvili. ©NTB