KRISTIANSAND: I Stavanger herjer viden for øyeblikket og takstein og markiser løsner fra tak og husvegger, men her i Kristiansand kan det se ut som om vi slipper det verste uværet.

— Det blir ikke så mye storm på vår side av fjellene, kan hende liten storm vest for Lindesnes. Utover natten blir det sterk kuling på Kysten ved Torungen (Arendal). Det kan bli liten og kanskje stiv kuling innover i landet også, forteller vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, Siri Wiberg, til fvn.no

Orkan i Nordsjøen

Dette er kraftig vind i forhold til hva man er vant med østafjells, men ingen ting i forhold til hva de i natt kommer til oppleve ute i Nordsjøen.

— I Nordsjøen er det nå orkan. Det vil blåse full storm i natt og i morgen på kysten av Rogaland. Her vil vinden gradvis minke utover dagen i morgen, og gå over til liten storm, forteller hun.

Ni meter høye bølger

I Skagerrak blir det nordvestlig sterk kuling, fra i natt tidvis liten storm som minker mot fredag kveld til stiv kuling.

— Det vil være ganske høye bølger, som vil være opp mot ni meter på det høyeste i natt. Bølgene vil minke mot fredag ettermiddag, sier Wiberg.

Solskinn på fredag

Vi vil altså få en periode med vind og regn på Sørlandet, men så kommer solen.

— Det blir perioder med regn frem til i morgen formiddag, og så gir det seg og blir perioder med sol på ettermiddagen, forklarer hun.