KRISTIANSAND: Fornærmede har erkjent overfor politiet, at han var sterkt beruset, og har derfor problemer med å huske hva som skjedde.

Overfalt

— Mannen har forklart at han ble revet over ende av en kar, som ber offeret om å gi fra seg penger. Mannen gir mannen penger, og deretter løper ransmannen fra stedet, opplyser etterforskningsleder Rune Strømsvåg til fvn.no.

Den svenske arbeideren har forklart at ransmannen truet han med en gjenstand han holdt i hånda, men han er ikke sikker på om det var en kniv.

Ranet skjedde like ved brakkeriggen som står oppført uten for Elkem sitt fabrikkområdet i Vågsbygd. Den svenske statsborgeren var på vei fra Ica til brakkeriggen, hvor han bor, da overfallet skjedde. Mannen skal ha gitt raneren noen hundre kroner.

Ifølge politiet skal det ha vært en slåsskamp i forkant av ransepisoden, men politiet er usikker på om det er en sammenheng mellom de to hendelsene. Det er kommet inn noen tips knyttet til slåsskampen, men ingen vitner som beskriver ranet.

— Dette skjedde en lørdagskveld ved 22-tiden. Sannsynligheten for at flere kan ha sett noe, anser vi som rimelig stor, sier Strømsvåg.

Den svensk arbeideren, har gitt følgende signalement av raneren.

— Han skal ha en smal kroppsbygning, og ha vært ikledd en mørk vind- eller treningsjakke, sier Strømsvåg.