FLEKKEFJORD: — Søket har endret status til at vi ser etter en omkommet. Vi forbereder nå et søk i Sirdalsvatnet. Da må vi anta at personen er død, sier operasjonsleder Bård Austad ved Agder politidistrikt til fvn.no.

Politimester Bjørn Hareide har på bakgrunn av etterforskningen så langt, og fordi politiet og frivillige har lett grundig i området rundt der bilen ble funnet, besluttet å endre statusen på leteaksjonen.

Letingen fortsetter

Letingen etter Robert Zaremba fortsetter imidlertid. Lørdag har letemannskapet søkt på overflaten av Sirdalsvatnet med båt. Søndag kveld rigges ifølge Stavanger Aftenblad miniubåten som fra mandag skal søke under vann i det 150 meter dype vannet.

— Vi har søkt på overflaten med båt lørdag formiddag. Søket ble avsluttet i 14-tiden, men vil bli tatt opp igjen i morgen, sier Austad.

— Er letingen i terrenget avsluttet?

— Der anser vi oss foreløpig som ferdige. Vi har søkt grundig i området der mannen forsvant.

I snart en uke har mannskap fra politiet, Røde Kors Hjelpekorps og Sivilforsvarets innsatsgruppe søkt mellom Sirdalsvatnet og fylkesgrensa til Rogaland uten resultat. Også hunder fra Rogaland politidistrikt og Norske Redningshunder har bidratt i letingen.

DNA-analyser ikke klare

21-åringen, som forsvant på mystisk vis etter at bilen hans havnet i grøfta ved fylkesvei 901 mellom Sira og Virak søndag kveld, ble onsdag kveld etterlyst med navn og bilde. Ifølge politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon har ikke dette tilført etterforskningen noen avgjørende spor.

— Politiet har siden forsvinningen gjennomført omfattende taktiske og tekniske undersøkelser. Resultatet av funn i bilen og terrenget, sammenholdt med de taktiske undersøkelsene, gjør at politiet frykter at saken dreier seg om en personlig tragedie, sier politioverbetjent Øystein Grytten ved Flekkefjord politistasjon.

Ikke langt fra bilen ble det funnet en blodig kniv, men politiet vet fortsatt ikke om kniven har sammenheng med forsvinningen. Ifølge Stavanger Aftenblad regner ikke politiet med å ha resultatet av DNA-analysene før i neste uke.