KRISTIANSAND: Det seksuelle forholdet skal først ha utviklet seg da jenta var passert 18 år. Før dette skal Lied ha opptrådt som støtte og sjelesørger for jenta. Sognepresten ble først kjent med kvinnen da hun gikk til konfirmantundervisning i Oddernes menighet i en alder av 14 år.

Tirsdag ettermiddag holdt biskop Olav Skjevesland og sine nærmeste medarbeidere pressekonferanse om saken.

— Dette har gjort mange mennesker ulykkelige. Det er tillit vi lever av. Folk skal kjenne seg trygge når de går til en prest. Jeg må beklage dette dypt, sa biskopen.

Olav Skjevesland skal nylig ha blitt orientert om det seksuelle forholdet mellom Lied og den unge kvinnen, som nå er i begynnelsen av 20 årene.

10. juni mottok bispekontoret en bekymringsmelding. To dager senere hadde de et møte med avsenderen av meldingen hvor det fremkom beskyldninger om forholdet. Onsdag i denne uken kontaktet personalsjef Torbjørn Køhn Torbjørn Lied i utlandet og avtalte et møte.

På eget initiativ valgte Lied å si opp stillingen sin og alle verv i kirkelig sammenheng. Han har overfor Agder og Telemark bispedømmeråd uttrykt fortvilelse og stor anger.

Ifølge Skjevesland kan aldri den tidligere sognepresten jobbe som prest i Norge noe mer. Biskopen opplyser også at Lied uansett ville blitt oppsagt om han ikke hadde sagt opp selv.