KRISTIANSAND: Konflikten startet i oktober 2005, da en av Manpowers salgskonsulenter var ønsket av det nystartede Bemanningsbyrået AS så fort som mulig. Byrået var på tidspunktet nystartet av to tidligere ansatte ved Manpower.

I utgangspunktet ble byråene enige seg imellom om en avtale, slik at salgskonsulenten kunne få slutte hos Manpower og begynne hos Bemanningsbyrået uten oppsigelsestid. Blant annet skulle Bemanningsbyrået AS ifølge avtalen betale 200 000 kroner, og i tillegg gi store deler av overskuddet sitt til Manpower.

Men Manpower mente at avtalen ikke ble etterfulgt. For ifølge Bemanningsbyrået var avtalen at den ekstra utbetalingen gjaldt det overskuddet som kom inn iløpet av de tre oppsigelsesmånedene. Men Manpower mente avtalen betydde at overskuddet skulle gå til dem inntil betalingen beløp seg på 300 000 kroner.

Retten besluttet idag å gi Manpower rett, og at Bemanningsbyrået AS derfor må betale 300 000 kroner til Manpower. Fra før av har byrået utbetalt 200 000 kroner til Manpower.

Derfor saksøkte Manpower, og vant. Men Bemanningsbyrået fikk en liten gladnyhet: retten bedømte partene å dele rettsomkostningene.