KRISTIANSAND: Det er ventet full storm på Sørlandet fra torsdag kveld. Lavtrykket fra de britiske øyer når norsk territorium og skaper skikkelig ruskevær fra Oksøy fyr til Jæren. Også i innlandet blir det kraftig vind og nedbør, først som snø og deretter som regn.

— Det blir en del vær og vind allerede fra i morgen, med både vindøkning og nedbør. I Skagerrak er det ventet full storm med bølger på opptil åtte meter natt til fredag, forteller meteorolog ved Norsk Meteorologisk Institutt, Haakon Melhus til fvn.no.

Fraråder Danmarks-tur

Han vil ikke anbefale folk å legge Danmarks-turen over Skagerrak til torsdag eller fredag hvis man ikke har en ekstremt sterk mage.

— Nei, jeg ville ikke tenkt på å ta ferja over akkurat de nærmeste dagene. Storm tilsvarer en vindstyrke på 100 kilometer i timen og det er kraftige saker. Bølgene kan komme opp i åtte meter, sier Melhus.

Dette er den første ordentlige høststormen Sørlandet har hatt denne høsten, og den kommer litt sent i forhold til tidligere år, ifølge Meteorologisk Institutt. Høststormer er likevel vanlig på denne tiden og vi kan forvente oss noen stykker i tiden fremover mot jul.

Stille før ny storm

Helga blir derimot noe roligere. Etter det verste uværet har lagt seg fredag klarner det opp i østlige strøk av Agder.

— Dere kan forvente dere brukbart vær i helga, men sent lørdag kveld skyer det til igjen og blir litt nedbør. Og så blir det en ny runde med kraftig vind over helga. Så dere har to skikkelige uvær foran dere, sier meteorolog Melhus.

Brrr....