KRISTIANSAND: — Det var åpen ild i en eller annen form som startet brannen. Det er ganske oppsiktsvekkende at det skjer klokken fire på natten. Vi kan derfor ikke utelukke at brannen er påsatt, sier krimtekniker Lars Gustav Engemyr i Agder politidistrikt.

Han har i går og i dag arbeidet på brannstedet i leilighetsbygget i Møllevannsveien på Grim. Brannen startet i kjelleren i bygget. Til alt hell var en av beboerne våken og oppdaget brannen tidlig.

— Huset er en brannfelle. Det var et guds under at vi ble varslet så tidlig om brannen, sa Helge Zachariassen, overbefalsvakt i Kristiansand brannvesen til Fædrelandsvennen i dag.

Huset i Møllevannsveien har tidligere fått mye negativ oppmerksomhet på grunn av at kravene til ventilasjon, avtrekk og bodplass ikke har vært oppfylt.

Det er ikke tillatt å bo i kjelleren på huset. Allikevel er det på det rene at det lå en madrass i kjelleren, hvor brannen startet.

Zachariassen opplyser til Fædrelandsvennen at det ikke var tilstrekkelig med røykvarslere i huset, og at ingen av leilighetene inneholdt slukkeutstyr for brann.