BYGLAND: — Mesteparten av steinmassene stoppet i skråningen, men en av blokkene gikk én meter ned i veibanen, sier Pål Arnfinn Haugen i Statens vegvesen til fvn.no.

Han kom til stedet kort tid etter at raset hadde gått. Statens vegvesen fikk melding om raset klokken 12.48, og veien var stengt i en drøy halvtime mens oppryddingsarbeid pågikk.

Til alt hell ble ingen personer skadet i raset, som skjedde i Urdviki mellom Bygland og Storstraumen.

Håper på rastiltak

— Hadde steinen truffet en bil ville den vært knust. Steinen ødela halve veien, sier Haugen.

Etter å ha deiset ned i kjørebanen gikk steinen gjennom autovernet og ut i Byglandsfjorden. De store steinblokkene dro med seg flere trær som la seg på strømledningene, men området ble ryddet kort tid etter raset.

Trolig har steinmassene løsnet på grunn av de store nedbørsmengdene den siste tiden.

— Alt i alt var det nok 50 tonn som løsnet, sier Haugen, som nå håper på en snarlig utbedring av forholdene i det rasutsatte området.

For seks år siden gikk det et ras på samme sted. Også den gang endte det bra for bilistene på Riksvei 9. — Innen en tre til fem års periode håper jeg at vi får utbedret strekningen. Den prioriteres nå som nummer én av rasutsatte strekninger i Aust-Agder, sier Haugen.

Ett felt åpent

Inntil ny asfalt kommer på plass fredag, har Riksvei 9 redusert fremkommelighet.

— En del av veien er borte, men det er mulig å komme forbi, sier Ellen Lunde Rennesund, vaktoperatør ved Vegtrafikksentralen for Sør-Norge.

Ifølge Haugen vil asfaltarbeidet være ferdig innen klokken 15 fredag.