STAVANGER: Allerede 21. desember i fjor var samtlige billetter som var lagt ut for salg til landstreffet til våren, utsolgt. Nå går billettene for opptil 3.500 kroner på svartebørs, skriver Stavanger Aftenblad.

Ifølge Håkon Lund i Kongeparken var auksjonsprisen helt oppe i 3500 kroner for et par uker siden. Da sørget han selv for å legge ut nye billetter for salg til 720 kroner i et forsøk på dempe svartebørsprisen.

– At noen russ ønsker å selge billetten fordi de ikke selv kan delta er greit. Det er selvfølgelig lov å selge billetten sin videre. Men at enkelte skal profittere så urimelig mye på sine medelever er verken i russens eller landstreffets ånd. Derfor har vi en del billetter i bakhånd som vi legger ut for salg til ordinær pris når svartebørsprisen blir for høy, sier Lund.

Han opplyser også at det vil bli lagt ut enda flere billetter i løpet av de nærmeste dagene. Og kontrollen med hvem som slipper inn på treffet vil også bli strengere i år.

– I fjor hadde vi en del personer som ikke tilhørte russen, deriblant et par som gikk russedrakter fra 2004. I år vil vi derfor be om legitimasjon, blant annet for å sjekke alderen på dem vi ikke tror tilhører årets russekull, sier Lund til Stavanger Aftenblad.