KRISTIANSAND: Mannen har i Kristiansand tingrett erkjent å ha blottet seg for mindreårige jenter og voksne kvinner totalt sju ganger. Ved flere anledninger skal han også ha hatt ereksjon og onanert foran dem.

Fire av tilfellene skjedde hjemme hos hans mor. Under avhør hos politiet innrømmet 23-åringen å ha blottet seg for kvinner som var på besøk i hjemmet, mens i tingretten hevdet han at han ved to av anledningene ble sett på vei til dusjen. De andre to gangene viste han seg imidlertid naken for at kvinnene skulle se hans kjønnsorgan, ifølge dommen.

Skremte niåring

23-åringen ble anmeldt i januar i år, etter at en ni år gammel nabojente hadde fortalt moren at mannen hadde blottet seg for henne. Mannen hadde da ved tre anledninger vist fram kjønnsorganet om lag 20 meter fra jenta.

Ved et annet tilfelle, i 15.30-tiden den 7. januar, løp han naken etter den samme jenta, og onanerte da hun snudde seg mot ham. Jenta ble redd, og 23-åringen løp tilbake til sin bopel.

Mannen skal også ha blottet seg for en kvinne som kom joggende forbi boligen hans.

— Hun virket noe overrasket, men løp videre, sa mannen i retten.

Alle tilfellene skjedde i perioden fra desember i fjor til 7. januar i år. 23-åringen har forklart i retten at han sluttet å blotte seg da han skjønte at den ni år gamle jenta ble redd.

- Seksuell stimulans

I retten har mannen opplyst at han blottet seg for å få seksuell stimulans, og for spenningens skyld. I forkant av hendelsene skal han ofte ha sett pornografiske filmer på internett.

En legeerklæring fra psykiatrisk avdeling ved Sørlandet sykehus i Kristiansand ble lagt fram i retten. Den viste at mannen ikke på noe tidspunkt har vært psykotisk. Han får imidlertid behandling for en shizotyp lidelse, og legen konkluderte med at fengselsstraff ville være svært uheldig for mannen.

Kristiansand tingrett dømte med bakgrunn i uttalelsen mannen til 57 timers samfunnsstraff, med en gjennomføringstid på 120 dager. 23-åringen har også samtykket til at samfunnsstraff kunne anvendes. Han erkjente seg skyldig etter tiltalen.

Skjerpende med mindreårig

I skjerpende retning la retten vekt på at mannen har oppført seg uanstendig overfor andre personer ved en rekke anledninger.

«Adferden er særlig skikket til å skape utrygghet og frykt hos de personer som utsettes for slik adferd. Det er videre skjerpende at det har skjedd overfor en pike på ni år», heter det i dommen.

Retten fant det imidlertid formildende at tiltalte ga en uforbeholden tilståelse, og at tre av forholdene ikke ville vært oppdaget uten hans innrømmelse.

23-åringen ble også dømt til å betale 1500 kroner i saksomkostninger.