OSLO/KRISTIANSAND: Demokratene i Oslo henger nå opp plakater som viser en fangedraktkledd Mulla Krekar i håndjern. På plakaten står det følgende: "Krekar til Guantanamo".

Demokratene mener at Mulla Krekar bør utleveres til USA og stilles til rette for de forbrytelsene han er anklaget for, og tyr derfor til sterke virkemidler.

Kleppe er enig

På den kontroversielle valgplakaten står leder for Demokratene i Kristiansand, Vidar Kleppe, oppført.

— Jeg er helt enig i at Mulla Krekar bør bli sendt ut av Norge, og til USA. Det er Demokratene i Oslo som står for plakaten, men jeg er enig i budskapet. Mulla Krekar har ingenting her å gjøre, sier han til fvn.no.

Tortur

Vidar Kleppe reagerer ikke på montasjen av Krekar i fangedrakt, og det tydelige budskapet. Guantanamo er blitt sett på som en rettsløs plass, der flere tilfeller av tortur er blitt avdekket.

Men om Mulla Krekar blir sendt til Guantanamo, og muligens blir torturert, bryr han seg tilsynelatende ikke om.

— Jeg sitter selvfølgelig ikke og håper på at han blir torturert, og oppfordrer ikke til det. Men om USA vil sende Krekar til Guantanamo, så er det opp til dem hva de vil gjøre med han.

— Jeg regner med at Guantanamo har orden på systemet nå, det er jo lenge siden vi har hørt noe om tortur. Men selvfølgelig er det jo et tenkt tilfelle, at det kan skje, avslutter Kleppe.