VENNESLA: Det ligger an til et kort og relativt rolig menighetsmøte i lokalene på Vikeland klokka 19.30 i kveld onsdag.

Etter det Fædrelandsvennen erfarer møttes Filadelfia-ledelsen og gruppen som leder an i kritikken tirsdag kveld. De ble enige om å møte menigheten med ett felles forslag om hvordan konflikten skal håndteres videre.

Det regnes ikke med at et slikt fellesforslag vil møte særlig motstand, selv om enkelte medlemmer allerede har ringt Fædrelandsvennen for å uttrykke en viss mistro til granskerne. Det snakkes om at det blir som bukken og havresekken å la nasjonale kristenledere granske en annen nasjonal kristenleder, som Gunnar Jeppestøl vitterlig er.

Skal lede gruppen

På møtet tirsdag gikk ledelsen med på at eksterne mennesker kommer inn og undersøker forholdene i menigheten og lederstilen. Gruppen skal gå gjennom de alvorlige anklagene som er kommet om autoritær ledelse og enkeltsakene som omhandler dårlig behandling av medarbeidere og frivillige.

Leder for Oslo Kristne Senter, Åge Åleskjær, skal, etter det vi forstår, lede gruppen. Han har erfaring i oppryddingsjobber fra før. Åleskjær var tungt inne da det var strid rundt Enevald Flåten og Levende Ord i Bergen i fjor. Den saken endte med at Flåten måtte gå av.

I forrige uke nektet Jeppestøl og ledelsen å godta avstemning om en granskingsgruppe før de hadde fått forsvart seg. Etter mye press de siste dagene, skal ledelsen ha sett at det er helt nødvendig å godta at det kommer inn folk utenfra for å gå menigheten nøyere etter i sømmene. Alternativet var et mulig scenario med masseutmeldelser.

Optimistisk

— Jeg vil ikke kommentere noe før vi har snakket med menigheten og lagt fram våre forslag for menighetens medlemmer. Men etter møtet onsdag vil vi være åpne, sier medpastor Geir Stomnås til fvn.no onsdag ettermiddag.

Leder for gruppen som har frontet kritikken mot ledelsen, Kristen Larsen, vil heller ikke si noe før etter menighetsmøtet, men han legger ikke skjul på at han er mer optimistisk i forhold til løsninger enn han var for en uke siden.

Til Vårt Land sa Stomnås dette i går:

­ Vi har et ønske om at denne saken ikke skal skape splittelse og fronter i menigheten. Alle parter må gå i seg selv for å se hva som er gjort feil, og hva som må gjøres videre. Dette gjelder også vi som sitter i ledelsen.