GRIMSTAD: Bygningen er trolig livsfarlig og ubeboelig. Kommunelege Ole Mønster ber alle beboerne flytte ut av gården frem til de vet noe mer om tilstanden på bygget, melder Agderposten.

En byggesaksrapport konkluderer med at bygget kan falle sammen når som helst.

— Jeg har gått gjennom rapporten som advokatfirmaet Pål Eide har fått utført. Den er svært alvorlig, sier Mønster til Agderposten.

Det ble avdekket store skader på bærebjelkene i forbindelse med at en leilighetskjøper ville heve kjøpet i bygget på grunn av muggsopp. Da badegulvet ble slått opp, ble det avdekket så store skader på disse bjelkene at spesialister frykter ras inne i bygget.

-Hadde det ikke vært for at min klient har måttet flytte fra sin leilighet allerede, ville jeg ha krevet bygget stengt med en gang. Vi ble av den byggesakkyndige oppfordret til å varsle de andre beboerne i bygget om hans funn. Det har vi gjort, samtidig som vi har varslet kommunelegen om funnene, sier kvinnens advokat, Pål Eide, til agderposten.no.

— Lelighetene under og over den aktuelle leiligheten bør evakueres. Jeg anbefaler ingen å bo her, sier Ole Mønster til avisen.