LILLESAND: — Nå sitter vi her hvor det hele startet. Ordføreren var her og greier. Vi hadde Kjell Magne Bondevik og Anne Cath. Westly på lufta første dagen. Endatil et samisk innslag passet vi på å ha med, mimrer Ivar Skippervold. Nå er loftet på kulturhuset Arken nakent og tomt. Skippervold sitter på en krakk med slagside på det skakke gulvet. Fra høsten av sender Bark24 fra Kjøita i Kristiansand.

Alt har sin tid

At Barnekanalen nå flytter betyr rett og slett at virksomheten har vokst seg ut av det trange loftet. Kontrakten med Kanal 24 om levering av barneprogrammer bli fornyet i disse dager. I tillegg tenker Barnekanalen AS seg inn i nye farvann som Arken egner seg dårlig for. Om disse nye farvannene er Skippervold noe hemmelighetsfull.

— Om noen år vil det ikke hete radio. Da sier vi bare «skjermen min». Der vil vi ha både radio, tv og pc, sier Skippervold. Det er i et sånt farvann Barnekanalen skal operere fremover, og planen er altså å gå ut over det tradisjonelle radioformatet.

Fordobling?

— Vi må inn i større og tidsriktige lokaler, sier Skippervold.

Når kanalen nå flytter er det til sammen fire hele stillinger med på lasset. Dersom ting går etter planen fremover, kan det bli nødvendig å doble kapasiteten.

Skippervold mener det har gått bra å drive god radio for barn, selv under kravet til profitt.

— Men for meg personlig har det vært enkelte kompromisser, sier han.

I ettertid bøyer han seg i støvet og innser at de unge kjappe hodene gjorde klokt i å bevege seg bort fra den langsomme magasinformen. I stedet ble det kortere innslag og mer musikk.