BYKLE: — Det var annonsert flere steder at de skulle åpne skitrekket på lørdag. Men da vi kom opp dit, var det ikke et eneste trekk som gikk, forteller Rislaa.

Han begynte kjøreturen i sjutida lørdag morgen, og sjekket på hjemmesidene til Hovden Skisenter for sikkerhets skyld før han dro. Da stod det ingenting om at trekket var stengt.

— Jeg synes dette var veldig dårlig av Hovden Skisenter. Nå har jeg svidd av bensinpenger og kjørt 45 mil for ingenting, sier han.

Daglig leder Tom Kvinlog ved skisenteret beklager at de ikke greide å åpne i helga.

— Vi jobbet hele fredagen med å få i stand løypene, og alt var klart. Men så kom det et voldsomt vær natt til lørdag, med både vind og regn. Da forsvant den snøen som var, og det var ikke forsvarlig å åpne, sier Kvinlog. Den endelige beslutningen om å stenge trekket ble tatt lørdag morgen. Opplysningen ble lagt ut på hjemmesiden i nitiden.

— Jeg tror ikke det var mange som dro opp, de fleste skjønte nok at været var for dårlig. Det er bare å beklage at det ble sånn, men været er det vanskelig å gjøre noe med, sier Kvinlog.

I fjor åpnet ikke trekket på Hovden før midt i desember. Nå satser Kvinlog på å åpne skitrekket neste helg.

— Vi har fått snø og kulde tidlig, men det er lite frost i bakken. Da forsvinner snøen fort. Men vi prøver å åpne i helgen som kommer, sier han.