Molde: Hans Harvigen i stemmestyret i Elverum og Gerd Bull Henriksen i Alta sier det samme: Førstegangsvelgerne har uteblitt i veldig stor grad, til tross for at begge byene hadde søndagsvalg.

I Meldal har det vært svært godt oppmøte ved dette valget, også av yngre velgere, forteller valgstyreleder Arnljot Ovesen. En tilspisset debatt om skolestruktur i kommunen kan være årsaken til dette. Ovesen forteller at det i hans valgkrets har vært 33 prosents økning i antall forhåndsstemmer og 20 prosents økning i antall stemmer under søndagsvalget, sammenlignet med kommunevalget i 2003. Ingen kommuner NTB har snakket med, har hatt større problemer med legitimasjonsplikten. I de små valgkretsene er det slik at «alle kjenner alle». Legitimasjon har vært unødvendig for de fleste. I større valgkretser som Bossekop i Alta (5.600 stemmeberettigede) og Elverum sentrum (8.600 stemmeberettigede) har legitimasjonsplikten ikke ført til at noen er blitt avvist. Folk har vært flinke til å ta med seg legitimasjon, blir det opplyst.

Heller ikke i valgkretsene i Bergen ser det ut til at legitimasjon har vært noe problem, ifølge informasjonsansvarlig Tonje Geithus.