OSLO: Drivkreftene bak prosjektet er Stina Nordahl Pedersen (styrmann), Cecillie Andersen (admiral) og Liv Christina Varen (secretøse). Alle tre er utvandrete kristiansandere og studerer eller jobber i Oslo.

Torsdag 12. oktober holdt det nyoppstartede Sørlandske Selskab åpningsfest i en kjeller på Blindern i Oslo, og etter god hjelp fra jungeltelegrafen stilte i alt 70 ivrige sørlendinger opp. Målsetningen er å samle studenter fra sør i hovedstaden til hyggelig samvær med sørlandseffekter. På åpningsfesten ble det servert både CB-pils og Sørlandschips.

— Det var veldig uventet at det kom så mange! Vi kjente en god del av dem fra før, men jeg tror det er mange som ikke er klar over at det faktisk finnes så mange sørlendinger her i Oslo. Det ønsker vi å gjøre noe med, sier secretøse i Sørlandske Selskab, Liv Christina Varen.

Kagemenn og Sørlands-quiz

Hun mener det til tider kan være vanskelig å komme inn i et miljø i en så stor by som Oslo og påpeker viktigheten av at gamle og nye kjente møtes til hyggelig sosialt samvær.

— Vi traff mange nye fjes på åpningsfesten og vi skal fortsette å avholde arrangementer med jevne mellomrom. Det er viktig at unge mennesker som planlegger å flytte til hovedstaden får vite om at vi finnes, sier Varen.

Sørlandske Selskab har ingen konkrete planer for neste arrangement, men Varen avslører at det antakeligvis blir en tilstelning rundt jul.

— Vi må ha "kagebaging"! Og kanskje et juleverksted. Vi tenker også å finne på andre aktivitieter utenom fest og dansing, og har blant annet et eget Sørlands-quiz i tankene, sier secretøsen.