— Denne saken har pågått alt for lenge, konkluderte FrPs Alf Erik Andersen i driftsstyret tirsdag.

Følg FVN Mandal på Facebook!

Kvalifiseringsenheten, som skolen heter, har vært et smertens barn for kommunen i årevis. Flyktningene har hatt alt for trange undervisningslokaler med elendig inneklima. Både kommunens verneombud og Arbeidstilsynet har vært sterkt kritiske til lokalene.

Da saken igjen var oppe til politiske behandling i driftsstyret, var det mange sukk over at det tar så lang tid med å finne nye lokaler.Nå foreslår rådmann Knut Sæther at det skal bevilges 50 millioner kroner til å skaffe nye lokaler til skolen. Han mener at det mest riktige er å bygge et helt nytt bygg framfor å leie.

Det er snakk om et bygg på 2000 kvadratmeter, som skal ha plass til omlag 350 elever og 25 ansatte.

Verdi i etterkant

Sæther mener at dersom kommunen selv bygger, vil man sitte igjen med noe som har regnskapsmessig verdi i etterkant.

Han lister så opp de alternative tomtene der det kan bygges. Det ene er Asermyra på Solhøgda. Han mener dette ikke er så aktuelt fordi det er langt unna for elevene.

Andre alternative tomter er i Vestnes park der er en tomt til salgs for 7,8 millioner kroner.Rådmannen kommer også med forslag om å bygge på en eksisterende kommunal tomt på Øksa 18. Det er her dagens lokaler til Kvalifiseringsenheten alt er. Her er tomten stor nok til ytterligere bygging.

Vil leie

Verken Høyre eller Frp vil at kommunen skal bygge selv. Høyres Sven Seljom mente at kommunen allerede har en for stor bygningsmasse som ikke blir vedlikeholdt ordentlig. Han ønsker kommunen skal leie lokaler.

Inga Fjeldsgaard (Ap) gikk inn for at kommunen skal bygge et helt nytt bygg til Kvalifiseringsenheten. Foto: Jarle R. Martinsen

Derimot ville Aps Inga Fjeldsgaard at kommunen skal bygge. — Da vil vi ha noe igjen om 30 år, sa hun.Slik ble det - driftsstyret gikk inn for at kommunen bør bygge selv. Samtidig ville ordfører Tore Askildsen ha med at man fortsatt bør vurdere å bygge om Ljosheim-bygget til formålet. Det ble det flertall for.